Radovi počinju na proljeće

Uskoro asfaltiranje puta koji Stanare spaja sa susjednim opštinama

  • 14.08.2019. 19:26

Ugovor je potpisan, radovi bi trebalo da počnu na proljeće. Regionalni put dužine osam kilometara, koji Stanare spaja sa susjednim opštinama, biće asfaltiran. Sve će koštati  6,5 miliona maraka. Oko pet miliona obezbijedili su Putevi Srpske, ostatak lokalna zajednica, koja je dužna da riješi imovinsko pravne odnose. 

"Mi imamo tri katastarske opštine, a to Cerovica, Ostružnja Donja i Stanari. Već smo završili Stanare i ide se u proceduru isplate zemljišta,“ rekao je Dušan Panić, načelnik opštine Stanari.

„Nakon toga Javno preduzeće će podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i takođe će provesti postupak izbora najpovoljnieg ponuđača, te izabrati stručno tehnički ndzor. Očekujemo da u ovoj godini izaberemo najpovoljnijeg ponuđača, a na proljeće sledeće godine počnemo sa radovima,“ kaže Nenad Nešić, direktor JP Putevi RS. 

Radovi će trajati oko šest mjeseci. Mještani se nadaju da će rokovi biti ispoštovani i da će nakon decenija čekanja, dobiti asfalt. 

„Znači nam sve, da ćemo živjeti životom dostojnog čovjeka, da nećemo živjeti u prašini u bez komunikacije, znate šta su udarne rupe,“ kaže Vlado Cvijanović.  

„Mislim u 21. vijeku da jedan regionalni put nije asfaltiran, to je, mogu reći, do sad bila loša poruka,“ rekao je Denis Stevanović. 

Da bi izbjegli makadam, vozači su morali da obilaze desetine kilometara. Inicijativu za asfaltiranje, pokrenule su lokalne vlasti i nadaju se da će tako oživjeti južni dio opštine. 

„Tome u prilog ide i zadnja odluka Skupštine opštine gdje smo mi i dio kreditnih sredstava izdvojili za taj dio puta da se krene raditi,“ kaže Dragomir Vidović, odbornik u SO Stanari.  

„Gdje će se sigurno pojačati frekvencija saobraćaja i ljudi, a samim tim će se steći nove vrijednosti,“ rekao je Goran Jerinić, poslanik u Narodnoj skupštini RS. 

Smanjiće se troškovi putovanja, i obezbijediti bolja veza sa centrom Stanara. Tu opšinu povezaće se susjednim Prnjavorom i Tešnjom u Federaciji BiH. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.