Derventa proslavila dan grada

Uručena najviša opštinska priznanja

  • 28.08.2019. 19:18

Izgrađena, obnovljena, sa pozitivnim poslovnim ambijentom, visokom stopom zaposlenosti, Derventa je u samom vrhu Srpske po mnogim parametrima, poručeno je sa obilježavanja Dana grada. Na 824 privredna subjekta, od kojih su 30 strani investitori, posebno su ponosni u toj lokalnoj zajednici. 

"Ovo nam je samo start da idemo dalje, da idemo naprijed, da se gradi, da se zapošljava, a taj imidž imamo," rekao je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa

Na putu razvoja pomogle su i republičke institucije. Derventa je organizovana, uspješna i stabilna lokalna zajednica, koja krupnim koracima ide naprijed, poručuje predsjednica Republike.

"Mi smo kao republičke vlasti ili republičke institucije uložili u Derventu prethodni godina blizu 60 miliona KM, podržavajući sve one važne projekte koje su lokalne vlasti ovdje ispostavljale. U prošloj godini uložili smo milion maraka," kaže Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, povodom Dana opštine Derventa – Velike Gospojine, uručena su i najviša opštinska priznanja. Najsjajnije među njima, Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom, dodijeljena je stručnoj tehničkoj školi. 

"Radili smo na unapređenju obrazovnog procesa u smislu uvođenja novih tehnologija – onog što je potrebno derventskoj privredi i tržištu rada," rekla je Borka Jović, dobitnik Velikogospojinske povelje opštine Derventa. 

Svečanoj sjednici prethodila je liturgija u Sabornom hramu Uspenja presvete Bogorodice. Ulicama Dervente prošla je i svečana litija.