Na deponiji u Ramićima

Uništeni predmeti koje su oduzeli insprektori Republičke uprave za igre na sreću

  • 17.09.2019. 20:12

Na regionalnoj deponiji u Ramićima, nadomak Banjaluke, uništeno je 205 predmeta, kao i oprema koje su oduzeli inspektori Republičke uprave za igre na sreću. U šest mjeseci, koliko je Zakon o igrama na sreću na snazi, izrečeno je kazni u vrijednosti od 221.000 maraka.

 Privremeno je oduzeto 170 predmeta korišćenih za ilegalno priređivanje igara na sreću.

"Zakon o igrama na sreću i Pravilnik o sprovođenju postupka oduzimanja predmeta i funkcionalne opreme propisuje da se svi predmeti koji se oduzmu u postupku inspekcijskog nadzora uništavaju nakon pravosnažne odluke nadležnog organa. I u prethodnom periodu izvršili uništavanje 607 ovakvih predmeta i u narednom periodu ćemo, takođe, nastaviti s uništavanjem oduzetih predmeta u postupku inspekcijskog nadzora", Marina Selak, načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor.

Da Republička uprava za igre na sreću konstantno suzbija ilegalne igre, tvrdi vršilac dužnosti direktora ove Uprave. Aleksandar Došić kaže, novi Zakon je donio i te kako vidljive finansijske efekte.

“U porastu  prihodi od naknada za priređivanje igara na sreću, zabavnih i nagradnih igara. U periodu od januara do marta 2019. godine porast  prihoda Republičke uprave za igre na sreću je je 6,3 miliona KM, u odnosu na isti period prethodne godine, što je u procentima nešto preko 36 procenata", kaže Došić.

Ovo je potvrdio i premijer Republike Srpske. Radovan Višković kaže da je, iako efekte novog zakona još nije moguće sagledati u potpunosti, do 31. avgusta od igara na sreću prikupljeno za osam miliona maraka više nego u istom periodu lani, što znači da su prihodi povećani za 40 odsto.