Pokloni za hladne dane

Umičević uručio donaciju Domu penzionera

17:03, 05.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice jedan Marinko Umičević uručio je danas korisnicima Doma penzionera u Banjaluci 114 pari kućnih papuča.

On je penzionerim uručio i 180 kompleta čajeva i krema za masiranje nogu, te 50 pari priglavaka, koje je isplele članice Udruženja žena "Lastavica" iz Čelinca. 

Umičević je poručio da će se, ukoliko bude izabran, boriti da Fond PIO/MIO Federacije BiH vrati Srpskoj dug u iznosu od 1,5 milijardi KM, što bi, kako je naveo, obezbijedilo veće penzije u Srpskoj. 

"Vrijeme je da SNSD ima u Sarajevu prave ljude i da se izborimo da FBiH vrati pomenuti iznos. Da li treba da izdvajamo 450 miliona KM za vojsku BiH koja ni čemu ne služi, koja je gladna, gola i bosa. Te pare mogu daleko bolje da se iskoriste", rekao je Umičević novinarima u Banjaluci. 

Thumbnail

Umičević je podsjetio da je tokom predizborne kampanje uručio 200 knjiga za autobus biblioteku Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, 400 pari cipela povodom Nedjelje djeteta, te da je bilo brojnih drugih donacija. 

Direktor Doma penzionera Banjaluka Đuro Crnomarković rekao je da je današnja donacija veoma značajna za ovu ustanovu, te naglasio da je Umičević dokazao da je humanista. 

On je dodao da je donacija uručena povom Dana starih i da će obradovati korisnike ovog doma.