Mogući sitni odroni

UKOLIKO IDETE NA PUT: Povoljni uslovi za vožnju, nema gužve na granici

08:12, 08.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Povoljni vremenski uslovi jutros pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, a zadržavanja nema ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina neophodan je pojačan oprez zbog sitnih odrona kamenja i zemlje na kolovozu. 

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka do kraja godine dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja. 

Režim vožnje izmijenjen je na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac". Planirano je da radovi traju do 30. juna. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza. 

Klizište je obustavilo saobraćaj na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad, dok se u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, saobraća naizmjenično jednom trakom. 

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. 

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom. 

Na području Banjaluke zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. 

Izmjene i obustave saobraćaja aktuelne su i u drugim ulicama gdje su u toku radovi. 

U FBiH zbog radova u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići. 

Radovi se izvode na putnim pravcima Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i na području Jajca i Mostara. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. I dalje je iz bezbjednosnih razloga zabranjen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.