Mirjanić sa drvoprerađivačima

Ugovori o isporuci potpisani sa "Šumama Srpske" biće ispoštovani 

  • 17.08.2018. 19:23

Drvoprerađivači su djelimično zadovoljni dinamikom isporuke drvnih sortimenata sa područja Šumskog gazdinstva Gradiška. Do kraja godine trebalo bi da se ispoštuju ugovori o isporuci potpisani sa “Šumama Srpske” - poručuje to, danas iz Gradiške, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Stevo Mirjanić sastao se sa rukovodstvom lokalnog Šumskog gazdinstva i drvoprerađivačima.

“Ima još tu prostora da se bolje ukomponuje taj interes i drvoprerađivača, ali i Javnog preduzeća “Šume”, odnosno “Šumsko gazdinstvo. Da bi svi bili približno podmireni interesima koji proizilaze iz ekonomije njihovog privređivanja,” rekao je Mirjanić.

U interesu svih je da se isporuči i dobije dovoljno sortimenata. Međutim, problema ima. Neki su dobili manje, drugi više od planiranog. I zna se, barem što se Šumskog gazdinstva Gradiška tiče, gdje je zapelo. 

“Izvođači radova imaju problem sa radnom snagom. Pogodili su izvođenje radova, ali ne mogu dovoljno pratiti dinamiku izvođenja radova,” kaže Milan Sredojević, direktor Šumskog gazdinstva Gradiška.

Na sve to, gazdinstvo je imalo i problema sa sječom drvnih sortimenata. Plan proizvodnje nije  u potpunosti ispunjen pa ni drvoprerađivači nisu u potpunosti ispoštovani. 

“Imamo problem i ugovora koji nisu vezani za ovo Šumsko gazdinstvo, a konkretno se vežu za Šumsko gazdinstvo Doboj, Kotor Varoš, Banjaluku i Kneževo. Zauzet je stav da svi ugovori koji su potpisani, pogotovo kada su u pitanju finalni i polufinalni drvoprerađivači, moraju biti ispoštovani,” rekao je Risto Marić, direktor preduzeća “Šume Republike Srpske.

Poručeno je da će uskoro biti donesena odluka o ograničavanju izvoza drvnih sortimenata i definisana podrška drvoprerađivačima sa visokim stepenom finalizacije proizvodnje koji izvoze i doprinose ekonomiji Srpske. Sastanku je prisustovao i zamjenik načelnika Gradiške, koji je poručio da opština daje punu podršku drvoprerađivačima.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.