Donacija Američke ambasade u BiH

Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola dobila računarsku opremu

  • 19.04.2019. 17:27

Novi računari, tableti, pametne table i druga oprema pomoći će učenicima banjalučke Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole da bolje uče i savladaju gradivo. Od danas imaju multimedijalni kabinet, donaciju Američkog kutka.

"Naš stari Američki kutak se nalazio u neposrednoj blizini. Mi smo jednostavno htjeli na neki način, pošto smo kroz sve te godine postojanja Američkog kutka u ovom dijelu grada imali jako dobru saradnju sa profesorima, sa učenicima kroz razne vrste partnerstva, htjeli smo na neki način da se zahvalimo za taj dobar komšiluk i da prvom našem komšiji doniramo opremu koja je bila locirana u dosadašnjem Američkom kutku," rekla je Lija Piz, Direktor odjela za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH.

"Znate da su učenici naše škole najbolji reperi, prezentanti ugostiteljstva, ne samo u Republici Srpskoj već širom bivše Jugoslavije. Mi smo stalno učesnici na svim sajmovima, predstavljamo Banjaluku, Republiku Srpsku, tako da se nadamo da će sa ovom opremom još bolje, i na kvalitetniji način, to i dalje činiti," kaže Boris Spasojević, Direktor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole. 

Ministar prosvjete i kulture u Vladi Srtpske, Natalija Trivić, kaže da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti saradnje sa Američkom ambasadom. U toku su i opremanja posebnih, STEM i laboratorijskih kabineta u školama širom Republike Srpske.  

"Tu je redovna saradnja kroz ostale razmjene naših srednjoškolaca, kroz određene programe. Isto tako mi smo kao Republika Srpska često domaćini srednjoškolcima koji dolaze i SAD-a, koji na neki način pohađaju i naše srednje škole. Radi se određena razmjena, da kažemo samih učenika, što je sigurna sam, dobar način da razmijenimo zajednička znanja, iskustva, da upoznamo jedni druge," kaže Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

U Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi se nadaju da će sa Američkom ambasadom u BiH uspjeti da dogovore još donacija. Biće to vrlo značajno za tu školu i njene učenike.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић