Vlado Đajić za ATV

Ugledni specijalisti dolaze u UKC Republike Srpske

19:42, 23.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci postaje jedna od vodećih zdravstvenih institucija u regionu. Svake godine više od stotinu ljekara usavršava se u inostranstvu, a sve je češća pojava dolaska stranih stručnjaka u Banjaluku, i izvođenje veoma komplikovanih operacija.

Ljekari iz Srbije i Hrvatske proteklih dana boravili su u Banjaluci, i kako kažu, oduševljeni su onim što su vidjeli. 

Direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić ističe da mnogi ljekari iz regiona dolaze u Banjaluku radi zajedničkog usavršavanja, ali i da ljekari iz UKC-a odlaze na usavršavanje u najveće klinike u Evropi, ali i širom svijeta. 

"Naši ljekari se u ovom trenutku nalaze na edukaciji u Austriji, Sloveniji, Rusiji, Srbiji i drugim centrima i kao što sami znate najbolje su dvosmjerne ulice, pa mi dovodimo najbolje stručnjake iz Evrope i regiona da rade i da uče naše ljekare u našem Univerzitetskom kliničkom centru", istakao je Vlado Đajić, direktor UKC-a Republike Srpske, gostujući u Centralnim vijstima ATV-a.

Đajić je naglasio da su uslovi u UKC-u mnogo bolji nego što su bili prije dvije godine kada je on došao na čelo te zdravstvene institucije. 

"Uslovi u kojima sada radimo su vrhunski, imamo najbolje uslove u regionu. Oprema je vrhunska i najmodernija i ona nam omogućava da pružimo našim građanima najbolju moguću njegu", istakao je Đajić.

Pogledajte šta je još rekao Vlado Đajić gostujući u Centralnim vijestima ATV-a.