Vlado Đajić za ATV

Ugledni specijalisti dolaze u UKC Republike Srpske

  • 23.03.2019. 19:42

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci postaje jedna od vodećih zdravstvenih institucija u regionu. Svake godine više od stotinu ljekara usavršava se u inostranstvu, a sve je češća pojava dolaska stranih stručnjaka u Banjaluku, i izvođenje veoma komplikovanih operacija.

Ljekari iz Srbije i Hrvatske proteklih dana boravili su u Banjaluci, i kako kažu, oduševljeni su onim što su vidjeli. 

Direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić ističe da mnogi ljekari iz regiona dolaze u Banjaluku radi zajedničkog usavršavanja, ali i da ljekari iz UKC-a odlaze na usavršavanje u najveće klinike u Evropi, ali i širom svijeta. 

"Naši ljekari se u ovom trenutku nalaze na edukaciji u Austriji, Sloveniji, Rusiji, Srbiji i drugim centrima i kao što sami znate najbolje su dvosmjerne ulice, pa mi dovodimo najbolje stručnjake iz Evrope i regiona da rade i da uče naše ljekare u našem Univerzitetskom kliničkom centru", istakao je Vlado Đajić, direktor UKC-a Republike Srpske, gostujući u Centralnim vijstima ATV-a.

Đajić je naglasio da su uslovi u UKC-u mnogo bolji nego što su bili prije dvije godine kada je on došao na čelo te zdravstvene institucije. 

"Uslovi u kojima sada radimo su vrhunski, imamo najbolje uslove u regionu. Oprema je vrhunska i najmodernija i ona nam omogućava da pružimo našim građanima najbolju moguću njegu", istakao je Đajić.

Pogledajte šta je još rekao Vlado Đajić gostujući u Centralnim vijestima ATV-a.
 

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм