Auto-moto savez Srpske

Ugažen snijeg na kolovozu u višim krajevima

  • 21.03.2021. 08:21

Zbog snijega koji je napadao tokom noći u višim predjelima i preko planinskih prevoja u Republici Srpskoj i FBiH, vozače iz Auto-moto saveza Srpske /AMS/ upozoravaju na ugažen snijeg i poledicu na kolovozu, kao i pretežno mokre i vlažne puteve u nižim krajevima.

Povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a izdvajamo dionicu magistralnog puta Brod na Drini - graničnog prelaza Hum/Šćepan Polje, gdje se putnički saobraćaj odvija otežano, a za teretna vozila je potpuno obustavljen.

Iz AMS-a vozačima savjetuju da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Saobraćaj je zbog aktivnog klizišta i odrona ponovo obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, dionica Mrakovica - Podgradci.

Na regionalnom putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Јezero-Šipovo, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu na dionici Kozarac-Lamovita, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnom putu Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja, koji reguliše privremena saobraćajana signalizacija.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, na magistralnom putu Modriča jedan -Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-međuentitetska linija /Karuše/.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnog puta na dionici Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Tedin Han-međuentitetska linija /Križ/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dijelu reginolanog puta Ugljevik–Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim vozačima da za kretanje koriste alternativne pravce.

Na dionicima puta međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i Prijedor-granični prelaz Gradina kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz AMS mole vozače da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Na regionalnom putu Ukrina - Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i 2. mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na magistralnom putu Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na regionalnom putu Površnice - Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare - Priboj - Banj Brdo.

Na magistralnom putu Brod na Drini - granica BiH sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Metaljka /Čajniče - Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.