Teslić

Uduplao se broj pijanih vozača

  • 22.06.2019. 19:27

Uduplao se broj pijanih vozača u Tesliću. Kada se uporedi prvih pet mjeseci ove i isti period prošle godine, tačnije, broj onih koji su isključeni iz saobraćaja, rezultat je 335 na prema 172. 

Zabrinjava podatak da je bilo slučajeva u kojima nije bio problem alkohol, a među onima koje je policija zaustavila bilo je i nekih koji su pijani vozili iako nisu ni položili vozački ispit. 

"Zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilomiz saobraćaja je isključeno 11 vozača, a u istom periodu 2018-te 19 vozača. Pod uticajem opijata iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, dok 2018-te nije bilo takvih vozača", kaže Slaviša Vuković, zamjenik komandira Policijske stanice Teslić.

Alkohol i vožnja ne idu zajedno i to svima mora biti jasno, poručuju Teslićani. Kažu da je rješenje, u suštini, vrlo jednostavno - samo dobro udariti po novčaniku. I šalju poruku - nikada za volan nakon pića.

-To je katastrofa. Svakome treba preporučiti ko vozi da ne pije. Ugrožava svoj život i život ostalih. 
-Ja sam šofer 38 godina, nikad ne uzmem kap alkohola dok vozim.  
-Ne opravdavam nikoga više kad pod dejstvom alkohola vozi auto jer posljedice su kobne i tome treba stati u kraj, kažu građani.

Trebalo bi stati u kraj i onima koji piju a ne voze jer, često, pijani narušavaju javni red i mir. U gradu se još priča o četvorici pijanih mladića koji su nasred ulice postavili barske stolice, galamili i razbijali flaše. 

-Gdje može biti tako nešto normalno, lupati flaše na ulici.
-To je vrlo loš znak da se naši mladi tako ponašaju. Trebalo bi zabraniti alkohol za mlađe. 
-Prvo mi je bilo smiješno kako mogu tako nešto naprave, a drugo to je žalosno. Tako da rade nešto i maltretiraju ljude okolo, kažu građani.

Od početka godine, teslićka policija sprovela je 45 akcija koje su za cilj imale kontrolu vozača, ali i pješaka, koji su konzumirali alkohol. Takve akcije biće nastavljene.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)