"Dan otvorenih vrata"

Učenici i predškolci posjetili Upravu za policijsku obuku FOTO

  • 12.11.2018. 12:30

Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za policijsku obuku organizovala je danas Dan otvorenih vrata u okviru kojeg su se djeca iz predškolskih ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola u Banjaluci upoznali o načinima rada policijskih službenika.

Načelnik Uprave MUP-a Republike Srpske za policijsku obuku Mile Šikman rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa sa lokalnom zajednicom. 

"Upoznali smo naše goste o sadržaju pojedinih obuka, nastavnim sredstvima, učilima, te Školskom policijskom stanicom, forenzičkom laboratorijom, dok su vodiči službenih pasa izveli vježbu sa psma", istakao je Šikman. 

On je rekao da su najmlađi sugrađani prošli poligon bezbjedne vožnje, a za učenike starijih razreda pripremljeno je predavanje o opasnostima na društvenim mrežama, dok su studenti banjalučkog Pravnog fakulteta upoznati o temi "Terorizam kao izazov u 21. vijeku". 

Šikman je dodao da su djeca upoznata i o opremi koju koriste policijski službenici, kao i o načinu obrazovanja službenika, a posjetili su i stalnu Muzejsku postavku MUP-a Srpske. 

On je dodao da se Dan otvorenih vrata organizuje u okviru programa obilježavanja krsne slave MUP-a - Svetog Arhangela Mihaila.
 

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.