Sokolac

Učenica osnovne škole džeparac zarađuje izradom dekupaža

17:51, 18.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Učenica Osnovne škole “Sokolac” Vedrana Abazović džeparac zarađuje izradom unikatnih narukvica, privjesaka, minđuša i ukrasa za rođendane i krštenja.

Kreira rođendanske torte i ukrašava tegle i boce dekupaž tehnikom. Neobične i čudesne predmete nastale iz dječije mašte, ukrašene perlicama i kristalima, prodaje putem društvenih mreža, zainteresovanim   kupcima iz Srpske i Srbije.   

Želja za izradom kreativnih predmeta probudila se, zahvaljujući sekciji sokolačke Ustanove za kulturu, čiji je član već tri godine. Stariji članovi kreativne radionice Aurora, kod Vedrane su prepoznali smisao za sklad boja i kombinaciju raznih tehnika pri izradi.  

"Zahvaljujući internet stranicama ja sam istraživala slike i jednostavno od trećeg februara 2018 godine u meni se probudila želja za tom izradom. Trećeg februara nastali su prvi kreativni radovi sa savremenom tehnikom“, kaže Vedrana Abazović. 

Podrška nije izostala ni od strane roditelja i drugara iz odjeljenja. Prepuna samopouzdanja, krenula je u izradu predmeta po narudžbi, kupcima iz Foče, Lukavice, Bratunca i Užica. U tome joj pomažu slike koje svakodnevno objavljuje na Instragramu i Fejsbuk stranici.  

"Kontakt sa tim ljudima oko tih naruđžbi ,ja sam uspostavila zahvaljujući društvenim mrežama .Od svakog prodatog predmeta ja uspijem da pokrijem svoj trud i repromaterijal i ispunim svoj dan“, kaže Vedrana. 

Vedrana je do sada kolekciju nakita i ukrasnih predmeta izlagala na izložbama koje organizuje sokolačka Ustanova za kulturu. Budući da je sve više posvećena  kreativnim radovima planira  da izlaže  na predstojećim “Vaskršnjim svečanostima” i  “Gospojinskim danima  kulture”. 

Jednog dana kada poraste, želi da joj profesija bude nešto drugo, a kreativni radovi draga uspomena i lijepo sjećanje.