Mensud Hodžić (62)

Učenica kojoj je razrednik nudio seks dobija prijetnje od njegovog sina

  • 18.03.2019. 21:29

Javnost u BiH zgrožena je novim slučajem pedofilije u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, područna škola u Blatuši, gdje je, navodno, razrednik Mensud Hodžić (62) nudio seks i prijetio svojoj 14-godišnjoj učenici. 

Bojkot nastave

Nakon što je naš list objavio ekskluzivnu ispovijest u kojoj je djevojčica otkrila detalje ovog šokantnog slučaja te obznanila SMS poruke koje joj, navodno, šalju razrednik i njegov sin, javnost je osudila i direktora škole koji je sve, kako tvrdi porodica učenice, htio zataškati.

Na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenuta je inicijativa da se roditelji ujedine, bojkotuju nastavu kod spornog razrednika, ali i protestuju ispred škole.

"Svi roditelji čija djeca idu u ovu školu trebaju poduzeti nešto. Djecu ne slati nikako u školu dok se ovo ne riješi. Sutra to može biti i vaše dijete. Pozivam da bojkotujemo njegovu nastavu, da ne dozvolimo našim djevojčicama da idu na njegove časove",  samo su neki od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Za to vrijeme, učenica nastavlja dobijati prijeteće poruke.

"Navlačiš mi na oca luđačku košulju. Nećeš ni ti bolje proći, sigurna budi. Čini mi se ni nastavnica ti nije kod kuće. Ha-ha-ha", navodi se u poruci od subote navečer.

Prijava policiji

Porodica je, saznajemo, kada je SMS stigao u 22.31 sat, odmah otišla i sve prijavila policiji.

Sve je počelo 1. marta. Hodžić, koji sve negira, navodno je poslao učenici sliku ženskog spolnog organa, potom poruke u kojima joj nudi seks. Kada je sve prijavila, počinje pakao za nju, porodicu i nastavnicu. Pratnje, uhođenja i prijetnje smrću njihova su svakodnevica. Razvratni razrednik pokušao se ubiti u petak kada je popio veću količinu tableta i završio u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Ozbiljne optužbe

Osim poziva na bojkot, na FB stranici javili su se brojni bivši učenici i roditelji učenika ove škole, koji tvrde da Hodžićeva nastranost traje godinama.

"Moje curice išle su u tu školu. Kad je starija išla na ekskurziju u Hrvatsku s njim u pratnji, morale su se zaključavati u sobe".

"Bila sam učenica tog čovjeka. Još 1984. je gledao djevojčice, a radio je u nemilskoj školi".

"Takav je bio i prije 12 godina, kada je meni predavao. Prijavila sam ga, ali se zataškalo".

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок