Nevena Todorović za ATV

"U UKC-u se nalazi 37 lica na respiratorima i niko od tih pacijenata nije vakcinisan"

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2021. 19:58

U UKC-u se nalazi 37 lica na respiratoru i niko od tih pacijenata nije vakcinisan", kaže za ATV direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović.

"Značajno je da li će virus zaraziti vakcinisana ili nevakcinisana lica, jer kod nevakcinisanih pacijenata kliničke slike će biti teške ili izuzetno teške. Ono što je najznačajni naglasiti jeste da se danas u UKC-u nalazi 37 lica na respriratoru i niko od tih pacijenata nije vakcinisan", kaže Todorović i dodaje:

"Trenutno, u kovid ambulanti usluge dobija oko 2.000 aktivno pozitivih lica i imamo lica koja su pod zdravstvenim nadzorom i u izolaciju." 

Ona kaže da se u Banjaluci broj pozitivnih od broja testiranih kreće i do 50 odsto.

"Podaci su izuzezno zabrinjavajuću. U Banjaluci, od testiranog broja, broj pozitivnih se kreće i do 50 odsto. Broj zaraženih naglo raste u ovih proteklih nekoliko dana, krivulja rasta je izutetno strma. Očekujemo negdje narednih 4-5 nedjelja da je ovaj ovakav rast ići i dalje i nakon tog vremena očekujemo da bi se mogao zaustaviti rast virusa u populaciji", kaže Todorović za ATV. 

Što se tiče samo procesa vakcinacije u Banjaluci, oko 32.000 građanja je primilo obje doze neke od vakcina. 

"U procesu vakcinacije u Banjaluci imamo oko 40.000 građana, oko 8.000 je primilo jednu dozu, a 32.000 dvije doze", ističe ona.


Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм