101 lice u izolaciji

U Šamcu zaraženo 45 lica

  • 07.05.2021. 09:41

U Šamcu je zaraza virusom korona aktivna kod 45 lica, a čekaju se rezultati za tri osobe koje su testirane danas, rekao je Srni direktor lokalnog Doma zdravlja Jovan Živković.

On je rekao da je od početka pandemije na ovom području testirano ukupno 1.097 lica, oporavilo se 430, a umrlo je osam ljudi testiranih u Domu zdravlja Šamac, dok je veći broj umrlih koji su testirani u drugim ustanovama van šamačkog područja.

Živković je naveo da je u izolaciji 101 lice.

"Kada govorimo generalno o epidemiološkoj situaciji, u odnosu na zadnjih 15 dana uduplan je broj aktivnih lica. Očekujemo da ovaj broj ne pada još nekih 15 dana", rekao je Živković i apelovao na građane da se ne opuštaju i maksimalno poštuju epidemiološke mjere - izbjegavaju veća okupljanja, drže distancu, nose masku.

On je naglasio da u šamačkom Domu zdravlja vakcinacija teče redovno kada imaju vakcine, koje dobijaju od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Živković je napomenuo da je do sada 540 lica primilo jednou dozu vakcine, 320 dvije doze, a na čekanju za vakcinu je više od 800 lica starijih od 65 godina.

"Sve službe u Domu zdravlja rade redovno svoj posao. Imamo odvojene službe porodične medicine koje rade redovno. Samo kovid amubulanta radi u kovid režimu", rekao je Živković.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!