Ljubo Ninković uručio

U Prijedoru uručeni ključevi od 32 stana za izbjegle i raseljene

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2021. 15:21

Ključevi od 32 stana za izbjegle i raseljene porodice, uručeni su danas u Prijedoru.

Stambena zgrada izgrađena je u naselju Raškovac u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrijednost projekta je 1.755.324 KM bez PDV-a od čega je učešće grada Prijedora oko 300.000 KM.

Ključeve je uručio vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković koji je rekao da je više od 100 porodica stambeno zbrinuto u Prijedoru putem Regionalnog i programa CEB 2.

- Ovo je važan dan za korisnike, za Vladu Republike Srpske i za sve zaposlene u Sekretarijatu jer 32 porodice dobijaju krov nad glavom - rekao je Ninković.

Predstavnik delegacije EU u BiH Krasimir Nikolov rekao je da je ovo "materijalni dokaz da se korak po korak mogu zaliječiti rane iz rata" i da je to veoma važno sa aspekta pomirenja koje je jedan od prioriteta EU u BiH.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da je do sada kroz Regionalni program stambeno zbrinuto 1.840 porodica, a da je cilj zbrinuti ukupno 3.150.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je da će, pored ulaganja u izgradnju stambenih jedinica, grad u narednom periodu subvencionisati korisnike kad su u pitanju komunalije odnosno voda, grijanje i komunalne usluge.

Тагови: