Ministarstvo prosvjete i kulture  

U nekoliko škola prekinuta nastava 

  • 13.05.2019. 16:52

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da je, zbog obilne kiše, prekinuta nastava u nekoliko škola u Srpskoj, te da u svim obrazovnim ustanovama prate situaciju i da će pri donošenju odluke o nastavi biti vođeno računa o bezbjednosti učenika i nastavnika.

U Čelincu je obustavljena nastava u Osnovnoj školi "Miloš Dujić", OŠ "Novak Pivašević" i OŠ "Mladen Stojanović" Jošavka, dok je u Srednjoškolskom centru nastava prekinuta zbog bezbjednosti učenika prilikom dolaska i odlaska iz škole, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Nastava je prekinuta u OŠ "Ivo Andrić" Kulaši kod Prnjavora jer je veći broj roditelja došao po svoju djecu zbog poplavljenih pristupnih puteva. 

U Oštroj Luci nastava u OŠ "Petar Škundrić" skraćena je na 30 minuta, a veći broj učenika nije došao u školu zbog poplavljenih lokalnih puteva. U ovoj školi sutra neće biti nastave. 

U Prijedoru je u OŠ "Desanka Maksimović" poplavljen suteren i nastoji se sanirati ispumpavanjem vode. 

U Banjaluci je u OŠ "Mladen Stojanović" Bronzani Majdan došlo do prokišnjavanja krova, kao i u OŠ "Milan Rakić" Karanovac, dok se u područnom odjeljenju Pavlovac u okviru OŠ "Sveti Sava" prati nivo Crkvene koji prijeti izlivanjem i u tom slučaju će nastava biti obustavljena. 

U Kotor Varošu je u OŠ "Petar Kočić" Šiprage došlo do prokišnjavanja krova, pa je isključena struja iz bezbjednosnih razloga. 

Nastava u svim predškolskim ustanovama, kao i u ostalim osnovnim i srednjim školama izvodi se prema planu. 

Ministarstvo prosvjete i kulture poslalo je svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima obavještenje da preduzmu sve mjere i aktivnosti kako bi osigurali bezbjednost učenika i zaposlenih i zaštitili objekte, namještaj, pedagošku dokumentaciju i nastavna sredstva.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.