U Dom učenika u Doboju stigle savremene mašine za veš

19:43, 28.02.2020.
Izvor: ATV
Nova industrijska mašina za pranje veša, sušilica i valjak stigli su u dobojski Dom učenika.

Omogućiće uštedu i vremena i energije, kažu zaposleni u vešeraju. Do sada su imali dvije kućne mašine i peglu, a trebalo je održavati posteljinu za 150 korisnika doma. 

"Dosta će nam olakštati do sad smo imali male mašine, radila sam s peglom, a sad će nam dosta biti lakše, imamo valjak, sušilicu mašinu industrijsku i dosta će nam bit lakše i bolje", rekla je Dragana Jovič, radnica vešeraja. 

Oprema za vešeraj koštala je 30.000 maraka. Kompletan iznos izdvojen je iz gradske kase. Spremni su i da oko 100.000 maraka ulože u sanaciju mokrih čvorova.

"Gdje će grad Doboj izdvojiti sredstav za sanaciju mokriih čvorova, dijelova koji su za učenike najbitniji, tuš kabina i tog higijenskog dijela u Domu učenika", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Plan je da se posao uradi već u aprilu, dok su djeca na raspustu. U upravi doma kažu da svaku pauzu u nastavi koriste za radove. 

"Mi smo u toku ljetnog raspusta odradili kompletno krečenje ovih prosotrija svih dječijih soba i prizemlja, prvi sprat, drugi sprat, riješili smo taj neki dio krečenja", naglasio je Saša Šuimatić, direktor Doma učenika Doboj. 

Krečenjem, opremanjem vešeraja, sanacijom kupatila, neće se završiti radovi u đačkom Domu. Namjera je i da se na objektu, koji je građen 60-ih godina prošlog vijeka, primijene mjere energetske efikasnosti. Krov je u lošem stanju, a uz njegovu zamjenu, potrebna je i nova stolarija.