Unsko-sanski kanton

U četiri kampa smješteno 3.200 migranata 

  • 02.04.2019. 14:28

Na području Unsko-sanskog kantona u kampovima "Bila", "Borići" "Sedra" i "Miral" boravi 3.200 migranata, naveo je predsjednik Društva Crvenog krsta BiH Husein Kličić.

Kličić je novinarima u Sarajevu rekao da situacija po pitanju migranata nije zadovoljavajuća, ali da se u odnosu na period prije zime može reći da je dosta bolja, bar kada je riječ o smještajnim kapacitetima i ishrani. 

On je istakao da Crveni krst Unsko-sanskog kantona, kroz strukturu Društva Crvenog krsta BiH i uz podršku partnera, obezbjeđuje dovoljne količine hrane, sredstava za higijenu, odjeće, obuće i svega što je potrebno. 

Kličić, koji je i predsjednik Crvenog krsta Unsko-sanskog kantona, naglasio je da će, prema procjenama, do maja u BiH ući veliki broj migranata i da će težište ponovo biti Unsko-sanski kanton, s obzirom na geografski položaj i blizinu granice. 

"Društvo Crvenog krsta BiH je sa Međunarodnom federacijom pokrenulo projekat formiranja mobilnih timova koji će biti raspoređeni na pravcu Mostar-Bijeljina-Bihać i imaće zadatak opsluživanja i pružanja prve pomoći migrantima koji su van kampa", rekao je Kličić i dodao da određene međunarodne organizacije najavljuju slične i druge timove, jer će migranti sami da improvizuju kampove. 

Kličić je istakao da je potrebno odrediti lokaciju na kojoj bi bio napravljen imigracioni centar.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.