Dužine dvije hiljade metara

U Ćelinovcu kod Gradiške otvoren novoasfaltirani put FOTO

  • 04.08.2018. 17:46

U Ćelinovcu kod Gradiške danas je svečano pušten u upotrebu novoasfaltirani put dužine 2.000 metara, čija izgradnja je koštala oko 180.000 KM.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da su sredstva za izgradnju puta obezbijedili lokalna uprava, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, kabinet predsjednika Srpske, banjalučka Biskupija i mještani. 

Adžić je rekao da je novoasfaltirani put veoma važan za mještane Ćelinovca, jer ovo selo spaja sa susjednim Kijevcima, Jazovcom i Cerovljanima. 

On je naveo da novi put treba da pomogne da građani ostanu da žive u selu i razvijaju svoja gazdinstva i da dobrim saobraćajnicama mogu brzo da stignu do Gradiške ili Banjaluke. 

"Lokalna uprava se trudi da obezbijedi plasman onoga što ljudi ovdje proizvedu, a to su pretežno ekološki i zdravi proizvodi", naglasio je Adžić. 

Mještanin Ćelinovca Stanislav Kozminčuk rekao je da je izgradnja puta u Ćelinovcu jedan od zanačajnijih projekata na području opštine Gradiška. 

Kozničik, koji je i odbornik u Skupštini opštine Gradiška, kaže da će put omogućiti dalji razvoj ovog sela i da su mještani zadovoljni i zahvalni svim institucijam koje su učestvovale u ovom projektu. 

On je izrazio nadu da ovo selo u budućnosti imati više stanovnika i dobiti redovnu autobusku liniju.

Selo Ćelinovac pripada mjesnoj zajednici Cerovljani, a ima oko 50 stanovnika, od kojih je većina Poljaka. 

Otvaranju puta u Ćelinovcu prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Slavko Dunjić, predstavnici opštine Gradiška i brojni građani.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.