U borbi protiv pandemije "Pađeni" nude probiotik u jogurtu

19:29, 18.04.2021.
Izvor: ATV
Hercegovci vjeruju u prirodne lijekove i zdravu hranu, tako je i u pandemiji. Bijeli luk slanina i med su antibiotik, a sada su dobili i probiotik i to u jogurtu. Napravili su ga tehnolozi bilećke mljekare "Pađeni".

"To je probiotski jogurt sa samom probiotskom kulturom i još probiotski jogurt Fit Pro sa dodatkom vitamina i vlakana. Kad smo kod pandemije to je nešto što je u današnje vrijeme vrlo dobro piti i konzumirati", izjavila je Marija Rogač, tehnolog mljekare "Pađeni".

S obzirom da oboljeli od kovida koriste veliki broj lijekova, ovaj jogurt valja piti svaki dan, poručuju tehnolozi. Do ljeta će iz pogona bilećke mljekare izaći i voćni jogurti a već sada tržište osvajaju mlada kriška u salamuri i sir iz mješine u maslinovom ulju koji odiše ukusom mediterana. Tešku godinu pandemije u mljekari jesu osjetili ali su je i savladali.

"Prošlu godinu smo završili sa planom od 2019 nismo imali povećanje a nismo imali ni smanjenje i to je uspjeh za takvu godinu bio, s tim da ovu godinu smatramo da moramo da idemo naprijed", rekao je Nenad Vukoje, vlasnik mljekare "Pađeni".

Rast mora biti najmanje 10 odsto kaže Vukoje. Tako je već godinama, dnevno se preradi oko 60.000 litara mlijeka, na tome radi oko 150 radnika a tu je i 1.000 kooperanata. Proizvodi idu na tržište BiH, regiona, nekih država Evrope, a plan je da se izvozi u azijske zemlje, Rusiju i Ameriku.