U Bijeljini predati ključevi 30 stanova za izbjegla i raseljena lica

  • 11.05.2020. 14:53

U Bijeljini je danas 30 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica dobilo ključeve stanova u dvije zgrade vrijednosti 1,6 miliona KM izgrađene u okviru Regionalnog stambenog programa.

U ime Vlade Republike Srpske ključeve je uručio vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, koji je pohvalio saradnju sa Bijeljinom, koja je, prema riječima gradonačelnika Miće Mićića, za zemljište, infrastrukturu i komunalne priključke u naselju Amajlije obezbijedio dodatno ulaganje od 300.000 KM.

Aćić je najavio i nova ulaganja u Bijeljini i izgradnju još 12 stanova za korisnike alternativnog smještaja iz starih zgrada izgrađenih prije 25 godina.

"Zahvaljujući racionalnom poslovanju i uštedama koje smo napravili u okviru projekta stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica iz alternativnih i kolektivnih centara, Vlada Republike Srpske je dala saglasnost na naš prijedlog za izgradnju još jedne zgrade sa 12 stanova u bijeljinskom naselju Amajlije, kao i dodatne zgrade u Nevesinju sa 12 stanova, što je ukupna investicija od 1,5 miliona KM", rekao je Aćić novinarima.

On je istakao da se u Republici Srpskoj nastavlja i izgradnja individualnih stambenih objekata, u okviru Podprojekta BH6, zahvaljujući kojem će u Bijeljini biti izgrađeno osam kuća, a za nastavak ulaganja u infrastrukturu obezbijeđeno je 50.000 KM.

Aćić je zahvalio svim donatorima koji su podržali Regionalni stambeni program i omogućili BiH i Republici Srpskoj da izgrade objekte i usele porodice koje su dugo čekale krov nad glavom.

"Najveći donator je EU, a i druge evropske i vanevropske zemlje pomogle su da kroz koncept socijalnog stanovanja zbrinemo više stotina porodica u Republici Srpskoj", naveo je Aćić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da su u stanove useljene porodice koje su do sada koristile alternativni smještaj.

"Želimo da u ovom naselju, gdje već živi stotinjak porodica, napravimo i društveni dom sa prodavnicom i time doprinesemo njihovom kvalitetnijem životu", najavio je Mićić.

Prema riječima gradonačelnika, u Bijeljini se nakon rata naselilo 50.000 lica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)