Nakon pet godina

U Bijeljini otvoren Centar za socijalni rad

  • 23.04.2020. 19:45

Nakon pet godina, koliko je prošlo od početka izgradnje, Centar za socijalni rad počeo je da radi u punom kapacitetu. Riječ je o projektu vrijednom 3 miliona i 100 hiljada KM koji se nalazi na površini od 2.540 kvadratnih metara.

"Ovdje je za opremanje i završetak dnevnog centra nam pomogla Japanska Vlada premo IM-a i jedan dio donatora, nekih 650.000 KM. Ostali dio sredstava smo mi obezbjedili iz kredita Svjetske banke, koji su davali jako povoljne kredite za objekte koji su stradali u poplavama. Vi znate da je ovdje bio centar za socijalni rad, to je bila montažna zgrada i kad je poplavljen, ti zidovi su se raspali, i mi smo ušli u taj projekat rekonstrukcije tih objekata", rekao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Pored Centra za socijalni rad, u novoizgrađenoj zgradi nalaziće se Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama i djecu u riziku koji je potpuno funkcionalan, ali će sa radom početi nakon završetka pandemije virusa Korona. Savez opština i gradova dobio je svojih 200 kvadrata, a još 300 kvadrata predviđeno je za Direkciju za izgradnju i razvoj grada Bijeljina.
  
"Dnevni centar za djecu u riziku i djecu sa posebnim potrebama su obezbjeđeni su svi uslovi po najvišim svjetskim standardima, tako da će kvalitet rada u tom centru biti sigurno vrhunski. Vidjeli ste da su sada i prostorije za porodično-pravnu zaštitu, gdje smo imali dosta problema gore u skučenim prostorijama, gdje treba vrlo delikatne stvari da rješavamo, u porodično-pravnoj zaštiti, sada je tu predviđeno i sala za sastanke, razgovore, izjave, i svi radnici psiholozi, socijalni radnici imaju svoje kancelarije gdje mogu normalno da obavljaju i taj svoj dio posla", istakao je Milodrag Sofrenić, direktor Centra za socijalni. 

Obim posla u vrijeme pandemije koronavirusa znatno je povećan, kažu u ovoj ustanovi. Ljudi se najčešće javljaju sa zahtjevima vezanim za invalidnine, dječiju zaštitu i materinske dodatke. Povećan je i broj socijalno ugroženog stanovništva, ali i onih osoba kojima je potrebna tuđa njega.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм