Na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm

U Banjaluku sletio prvi avion "Rajanera" FOTO

  • 30.10.2018. 10:13

Na međunarodnom aerodromu "Banjaluka" sletio je prvi let kompanije "Rajaner" na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm.

Prvom slijetanju prisustvovali su  i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

"Veliki je ovo dan za RS, ali i Banjaluku",  rekla je predsjednik Vlade RS.  Cvijanovićeva je navela da se smatralo da možda i nije dobar plan da budu letovi sa banjalučkog aerodroma zbog blizine Zagreba, ali da se ipak ispostavilo da je to bio dobar potez.

Ona je navela i da postoji  i plan da se letovi organizuju i za druge destinacije. 

"Korak po korak se otvaramo i širimo. Zadovoljna sam što ovo definitivno jeste velika stvar za Banjaluku. Ovo je početak i očekujem da će Aerodrom živjeti sasvim drugačiji život, kao i velike koristi za cijeli ovaj kraj, jer će biti uključene i uslužne djelatnosti", dodala je Cvijanovićeva. 

Prvim letom upravljali su pilotii koji su Srbi, jedan od njih je iz Republike Srpske , a drugi iz Srbije. Nakon slijetanja jedan od pilota rekao je da je let trajao oko 2 sata, da je bilo turbulencija zbog vjetra, ali da je, ipak ,sve prošlo u najboljem redu.

U Banjaluku su oko 10:15 sletjeli putnici iz Stokholma. Avion je dočekan vodenim topovima. 

Na aerodromu Banjaluka u toku je ukcavanje putnika koji će istim avionom u 10:45 krenuti za Stokholm. Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, velika je zainteresovanost putnika za niskobudžetne letove.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić kaže da banjalučki aerodrom ispunjava sve standarde i da je dolazak Rajanera to i dokazao.

„Srećan sam što mogu sa građanima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine podijeliti vijesti o prvim letovima  Rayanair-a sa Međunarodnog aerodroma Banja Luka. Ovaj istorijski momenat će olakšati našu komunikaciju sa Evropom i Svijetom, i imaće odličan uticaj na ekonomske trendove u našoj regiji, a i šire“, izjavio je direktor Aerodroma Bnajaluka Duško Kovačević. 
 

 

Тагови: