Oružane snage BiH

U Avganistan ispraćena 53 vojnika

  • 04.06.2018. 20:39

Vojnici Oružanih snaga BiH, devetu godinu zaredom, ispraćeni su u mirovnu misiju u Avganistan. „Odlučnu podršku“ miru izabralo je 53 vojnika šeste pješadijske brigade i vojne policije BiH. Uz vojni orkestar, porodice i prijatelje ispraćeni su iz Kasarne Kozara na šestomjesečnu misiju.

Tamo će pokazati sve što su naučili na posebnoj obuci koju su prošli, kaže Radovan Jović, komandant šeste pješadijske brigade.

"Sproveli smo intenzivne pripreme, obučili smo sastav koji ide u misiju. Tako da smatam da smo ispunili uslove što je i potvrđeno prilikom ocjenjivanja i sertifikovanja jedinice u proteklom periodu. Nadam se da će naša jedinica ispuniti sve postavljene zadatke u okviru dodijeljene misije i da će se živi i zdravi vratiti", kaže Jović.

Živi i zdravi vratili su se i njihovi prethodnici, poručuje zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić. Vojnici će na neki način predstavljati BiH i tako dati doprinos kolektivnoj bezbjednosti. Vojnicima siguno neće biti lako, jer je pred njima zahtjevna misija. 

Do sada je 1.300 vojnika OS BiH obavilo svoju misiju u Avganistanu. Ocijenjeni su najboljim ocjenama, a nijedan vojnik nije ranjen, poručuje Jerinić.

"Sve to doprinosi jednoj izgradnji Oružanih snaga BiH i sveukupnoj bezbjedonosnoj situaciji u svijetu, tj. podrške miru u svijetu. Tačnije, u Avganistanu, gdje učestvuju naši pripadnici uspješno", kaže Jerinić.

Upućivanjem jedinica Oružanih snaga u mirovne misije, Bosna i Hercegovina ispunjava obaveze propisane zakonom o Oružanim snagama BiH.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)