Oduševljeni gradom

Turistički novinari stigli u Banjaluku

  • 03.11.2018. 19:24

Turistički novinari iz NJemačke i Belgije doputovali su Rajanerom u Banjaluku. U obilazak grada danas su išli “BL-bajkom”. Među deset onih koji su stigli prvim letovima Rajan Er-a je i Kejtsi iz Belgije. Oduševljena je gradom i ljubaznošću Banjalučana. Priroda jooj se posebno dopala. Itekako će, kaže, imati o čemu da piše. 

"Očekujem da ću vidjeti više prirode, da proživim avanture grada, izlete. Sutra idem na rafting, mislim da će to biti lijepo. Očekujem  da vidim više prirode i da upoznam istoriju grada", kaže Kejsi iz Belgije.

Stranim novinarima u Banjaluci će, između ostalog, biti predstavljeni potencijali seoskog turizma, slavski običaji i gastronomija. Koristi od ovakvih posjeta novouspostavljenim avio linijama mogu da budu ogromne. 

"Događaj je organizovan uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Belgiji i Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj. Ove aktivnosti na dovođenju stranih novinara i zemalja u kojima su uspostavljeni letovi za Banjaluku, doprinijeće svakako povećanju broja turista i značajnije – doprinijeće povećanju konkurentnosti Republike Srpske u privlačenju stranih investitora", kaže Nemanja kovačević, pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Glavni cilj jeste da u ovim danima pokažemo sve ono što Banjaluka nudi, naravno u skladu sa vremenskim uslovima, mislim da će ih i vrijeme poslužiti i da na najbolji mogući način prikažu Banjaluku na našim budućim ciljnim tržištima", kaže Natalija Trivić, načelnik odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka.

U saradnji sa avio-kompanijom Rajaner, turistička ponuda Banjaluke biće predstavljena na svim redovnim avio-linijama Rajanera. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм