Turističke organizacije Trebinja i Valjeva potpisale Protokol o saradnji

  • 30.05.2021. 11:06

Turističke organizacije Trebinja i Valjeva potpisale su Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, čime je formalizovana saradnja koju su uspostavile još početkom 2020. godine.

Iz Turističke organizacije Trebinje saopšteno je da je protokol potpisan juče, a zbog virusa korona nije bilo prilike da se do danas ta saradnja potvrdi i na ovaj način.

Ovim protokolom se izražava saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, ali i ostalih propratnih oblasti poput kulture, sporta, obrazovanja, ali i ostalih privrednih oblasti.

"Protokol predviđa da se uspostavljena saradnja učvrsti i proširi kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava uopšte", navodi se u saopštenju.

Takođe, iskazano je uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu, te da će doprinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim efektima i benefitima.

"Međusobna saradnja u oblasti turizma i ugostiteljstva će se odvijati na bazi konkretnih projekata i dogovora sa mogućnošću kreiranja određenih pogodnosti i popusta u korištenju usluga s ciljem poboljšanja uslova boravka turista sa teritorije ova dva grada", navodi se u saopštenju.

Predviđena je zajednička organizacija manifestacija, realizacija zajedničkih promotivnih i marketinških aktivnosti i nastupa u medijima, razmjena propagandno-informativnih turističkih materijala i drugo.

"Možda i najveći osnov za uspostavljanje saradnje sa Turističkom organizacijom Valjevo leži u tome što stanovnici ovog grada, ali i čitavog regiona Zapadne i Centralne Srbije iskreno vole, simpatišu, posjećuju i obilaze Trebinje u sve većem broju, a posebno je primjetno uvećanje organizovanih turističkih obilazaka turista iz ovih krajeva podsredstvom turističkih agencija", navodi se u saopštenju Turističke organizacije Trebinje.
 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм