Vremena je malo

Trogodišnjoj Ivani je potreban novac za liječenje

  • 17.11.2019. 21:04

Trogodišnja Ivana Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva više od godinu dana vodi upornu i tešku bitku za život. U septembru prošle godine dijagnostikovan joj je tumor bubrega.

Nažalost, nakon operacije, kada su se svi nadali najboljim vijestima, pokazalo se suprotno.

Bolest je nastavila da se širi i napada druge organe.

"Kroz operaciju, sve hemoterapije, zračnu terapiju i sva snimanja prošla je hrabro i sa osmijehom. Međutim, na kontrolnim pregledima obistinile su se naše najgore slutnje, bolest se proširila i za nas ovdje ne postoji mogućnost dalje terapije", kazala je Nina Bjelogrlić, majka oboljele djevojčice.

Ivanini roditelji ne odustaju. Majka Nina je ljekar, poznata po svojoj humanosti. Pomogla je mnogima, ali svojoj Ivani, ne može da pomogne. Ivana i njeni roditelji borbu moraju nastaviti  u inostranstvu, za šta je potrebno oko 500 hiljada maraka.

"Zbog njenog osmijeha ja ne smijem da odustanem. i boriti se dalje moram. Hvala svim ljudima koji će nam pomoći, bili novčano ili na bilo koji drugi način. Budite s nama u našim molitvama za Ivanino ozdravljenje", dodaje majka Nina.

Ujedinila je Ivana Srpsku. Veliki broj volontera u mnogim gradovima  Repubilike  Srpekse je na terenu. Obilaze sve redom i prikupljaju sredstva za Ivanu. Fond zdravstvenog osiguranja će pomoći.  Javljaju se i privatnici, uplaćuju i građani pojedinačno. Uplaćuju i ljudi iz inostranstva. A i mnoge poznate ličnosti daće svoj doprinos humanitarnim koncertima i drugim akcijama.

"Mi ćemo učiniti još jedan korak i obići ovih dana sve crkve naše na području grada Sarajeva i zamoliti da se u isto vrijeme održi moleban za malu Ivanu", rekao je Ranko Skakavac, predsjednik Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Nije ostalo puno vremena. Ivana u roku od mjesec dana mora otići na kliniku u Francusku. Slijede joj agresivne terapije i dugotrajno liječenje. Pružimo ruku maloj Ivani i omogućimo joj da živi. Za novčanu pomoć otvoren je namjenski žiro račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.