Trebinje

Trka za "sirac sira"

  • 16.06.2019. 19:50

Za jedan sirac sira, makadamskim vijugavim stazama sa usponima, autentičnim hercegovačkim pejzažem, između starih kamenih kuća i preko njiva biciklisti su danas vozili trku kroz popovsko selo Žakovo. Ove godine na kamenu i u kršu najbolje su se snašli Trebinjci.

"Ima zahtjevan uspon i spust ali mi smo navikli treniramo na ovome kamenjaru. Ali ovo je jedna od rijetkih trka koje vozimo na kamenu, najčešće vozimo po sjeveru po Bosni tako da nam je ovaj kamen domaći", kaže Petar Spajić, pobjednik trke.

"Trka je bila naporna jer je bilo jako vruć,  ali izdržala sam. Šta ti je najteže palo? Stepenice i to što je jako vruće, sunce je jako grijalo", kaže Kristina Gudelj, pobjednik trke.

Živa na termometru oko 40og podioka bila je najveći kamen spoticanja za ekipu iz Kalinovika. Staza u Žakovu ih kažu nije iznenadila a probali su i sir.

"Sir je odličan mada mislim da je kalnovački malo bolji. Staza je super pripremljena odlično, atraktivna poprilično. Zadovoljni smo", kaže Nemanja Tošović, biciklistički sportsko društvo "Zelengora" Kalinovik.

Najviše zadovoljni organizatori. U Planinarskom društvu „Vučiji zub“ iz Trebinja kažu da trka „Za sirac sira“ prerasta u tradiciju.

"Osam godina kotrljamo jednu lijepu priču o divnom selu, hercegovačkom tipičnom selu Žakovo, sve tri kategorije su bile prisutne, muška, ženska, djeca omkladinci elit kategorija. Hvala Bogu sve je završilo uredu. Bilo je tu dosta ljudi koji su prvi put ovdje", kaže Igor Škero, planinarsko društvo "Vučiji zub" Trebinje.

Svi  koji vole ekstremniju vožnju i adrenalin danas su se sjatili u Žakovo. Više od 30 učesnika svih uzrasta biciklom  je okrenulo krug kroz ovo selo.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана