Humanitarna akcija

Trka medija za Radovana Kopanju iz Banjaluke

  • 05.06.2018. 12:20

U nedjelju, 10. juna u parku Mladen Stojanović, biće održana štafeta sa početkom od 9 časova. Trči se po jedan krug na trim stazi po članu štafete. Startnina je 5KM.

Radovan Rašo Kopanja (22) iz Banjaluke prije osam godina operisao je tumor na mozgu i sve je bilo u redu do prije tri mjeseca, kada je dobio iste simptome, zbog čega je imao još jednu operaciju. Radovan boluje i od primarne imunodeficijencije i epilepsije poslije operacije tumora mozga.

Prva operacija tumora mozga obavljena je na Klinici za neurohirurgiji u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, a druga na Klinici za neurohirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Nakon simptoma koji su se javljali u posljednjih nekoliko mjeseci, nalaz magneta glave nije bio uredu, nakon čega je Radovan morao ponovo na operaciju drenaže mozga da ga rasterete od likvora u glavi. Sada se čeka zasjedanje konzilija doktora da bi odlučili koji su sljedeći koraci u liječenju, i da li će Radovan morati spas da potraži van granica Republike Srpske.

I Radovanov otac ima karcinom grla i prima hemioterapiju, a majka ima problema sa imunološkim sistemom. U ovoj porodici niko nije zaposlen i za svaki dalji korak Radovanovog liječenja biće im potreban novac, koji oni nemaju.

U želji da se ovoj porodici pomogne, biće organizovana „Trka medija“ i svih onih koji žele da se priključe u borbi za Rašino ozdravljenje.

U nedjelju, 10. juna u parku Mladen Stojanović, biće održana štafeta. Trči se po jedan krug na trim stazi po članu štafete. Startnina je 5KM, a svi koji žele da daju više mogu da to urade. U parku će biti postavljena i kutija za dobrovoljni prilog, prenosi 6yka.com.

Pozivaju se svi iz medija, ali i ostali zainteresovani da se jave

Mirni Momčičević (mirna.momcicevic@rtrs.tv) 065 625 290

i Dušku Tadiću (dusko_tadic@yahoo.com) 066 142 590

Broj žiro računa na koji se mogu vršiti uplate je 562-099-81463952-41 i glasi na ime Anica Kopanja (Radovanova majka).

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија