Humanitarna akcija u Palama

Trka Djeda Mrazova za kupovinu medicinskog aparata

  • 29.12.2018. 20:20

Trka Djeda Mrazova okupila je u Palama na stotine učesnika. I ovog puta je humanitarnog karaktera – prikupljao se novac za kupovinu aparata za bezbolno vađenje krvi za bolnicu Kasindo. U akciju su se uključili i mališani. Mjesecima su djeca u paljanskim školama i vrtićima izrađivala rukotvorine, koje su danas prodavali. 

"Sva sredstva koja danas budu prikupljena biće namjenjena za bolnicu ''Srbija'', za odjeljenje pedijatrija za nabavku aparata koji će olakšati posao osoblju pri vađenju krvi," rekla je Slavka Brezo, direktor vrtića ''Bubamara''.

"Skuplja se novac za aparat koji se zove "Venjufleks", koji ustvari pomaže pri vađenju krvi djeci, tretiranju braonila i davanju intarvenske terapije djeci," kaže Ana Čegar, direktor edukativnog centra ''Big beng''.

Svi su rado odazvali pozivu da učestvuju u humanitarnoj trci. Rezultat nikome nije bio važan. 

"Srećna Nova godina svima da budete živi I zdravi," pozdravlja Milica Stevanović.

"Mi smo oduševljeni pošto smo jedni od inicjatora ove akcije, tako da mi je drago što je ove godine omasovljeno u tolikom broju," rekao je Mile Topić.

Sa Pala će da krene inicjativa i prema drugim opštinama Istočnog Sarajeva da se uključe u akciju. Paljanski načelnik obećava da će i opština pomoći. 

"Bićemo među prvim pokroviteljima, evo počev od danas, pa sve dok se bude pripremao taj novac i opština će izdvojiti ta sredstva," rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Na današnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno je 1 500 KM za kupovinu medicinskog aparata, koji bi sljedeće sedmice trebalo da stigne u kasindolsku bolnicu. Ostatak do 10 hiljada maraka, koliko aparat košta, biće prikupljeno jer akcija i dalje traje.
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.