Ministar prosvjete i kulture Srpske

Trivić: Više raditi na isticanju nastavnog kadra

  • 23.01.2019. 16:06

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da se, osim učenika koji ostvaruju istinske rezultate, mora više raditi i na isticanju nastavnog kadra.

"Oni su naši prosvjetitelji, a zaboravili smo da poentiramo njihove zasluge u prvi plan", rekla je Trivićeva novinarima u Zvorniku nakon razgovora sa direktorom Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" Biljanom Pisić. 

Trivićeva je najavila da će resorno ministarstvo, osim redovnih konkursa za učenike o pojedinim temama, pripremati javni poziv za prijavu svih nastavnika, odnosno profesora koji su postigli rezultate kada je riječ o učeničkim dostignućima. 

"Ministarstvo prosvjete i kulture ove godine pripremaće kriterijume i pravilnike koji će omogućiti svim prosvjetnim radnicima da konkurišu, čime ćemo dati podršku svim nastavnicima, profesorima, učiteljima koji rade u nastavnom procesu, da im na taj način zahvalimo za njihov doprinos razvoju naše djece", istakla je Trivićeva. 

Trivićeva je podsjetila da je prošle godine resorno ministarstvo raspisalo konkurs za projekat "Zašto je kultura meni važna?", na kome su nagrađena tri učenika zvorničkog Srednjoškolskog centra i naglasila da i škole i učenici treba da se uključe na konkurs zato što se i u samom nastavno-obrazovnom procesu mora da poentira zašto su kultura i njene oblasti zaista važne. 

Ona je čestitala i uručila nagrade učenicima Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" Tamari Kurtumi i Davidu Driću, koji su nagrađeni u okviru ovog projekt, dok je treći učenik ove škole Nikola Maksimović primio ranije nagradu u Banjaluci. 

Trivićeva je i profesoru ovog srednjoškolskog centra Zoranu Kuljiću uručila Priznanje za istaknuti rad sa učenicima i doprinos umjetničkom izražavanju putem projekta "Zašto je kultura meni važna?". 

Direktor Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" Biljana Pisić rekla je da je ovo jedina škola u Republici Srpskoj koja je imala tri nagrađena učenika na tom konkursu. 

"Ovoj školi i nama to je veliko zadovoljstvo kada ljudi prepoznaju vaš rad, rad učenika i profesora i kada daju priznanje za ono što radite", rekla je Pisićeva. 

Ističući da je sa Trivićevom razgovarala i o saradnji ove škole i lokalne zajednice, Pisićeva je rekla da je u ovoj srednjoškolskoj ustanovi uvedeno dualno obrazovanje ugostiteljske struke za koje svake godine vlada veliko interesovanje. 

"U posljednjih pet godina dosta smo afirmisali ugostiteljsku struku, pa svake godine imamo sve više učenika koji žele da upišu ovo zanimanje", pojasnila je Pisićeva i dodala da dualni sistem obrazovanja u ovoj školi "dobija neke svoje predznake", što će biti budućnost daljeg obrazovanja. 

Profesor Zoran Kuljić zahvalio je Trivićevoj i resornom ministarstvu za priznanje koje će biti podstrek za njegov dalji rad, dodavši da je više od svega zadovoljan što se vrednuje rad učenika. 

"Djeca su napisala ove radove, koji su nagrađeni, radi se o njihovom talentu i ljubavi prema pisanoj riječi", rekao je Kuljić. 

On je naglasio da ga raduje aspekt, koji je najavila ministar Trivić, a to je da će u budućem radu biti fokus i na prosvjetnim radnicima i na učenicima. 

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм