Neđo Trninić u Brodu

Tri miliona za rekonstrukciju ulice i kružne raskrsnice

  • 19.06.2019. 14:40

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da će Vlada Srpske uložiti oko tri miliona KM u rekonstrukciju Ulice Brodskog bataljona i izgradnju dvije kružne raskrnice u Brodu.

"Pet godina smo poupšavali načelnik ove opštine i ja da riješimo problem zaobilaznice u ovoj lokalnoj zajednici i napokon smo došli do rješenja. Ukupna vrijednost projekta je tri miliona KM i izvodiće se u tri faze", rekao je Trninić novinarima. 

Trninić je rekao da je u prvoj fazi predviđena rekonstrukcija Ulice Brodski bataljon, a u narednim fazama gradnja dvije kružne raskrsnice vrijedne ukupno 1,4 miliona KM. 

"Realizacijom ovih radova biće riješen problem saobraćajnog kolapsa u ovom gradu", rekao je Trninić, koji je u Brodu prisustvovao potpisivanju sporazuma o regulisanju međusobnih obaveza u rekonstrukciji Ulice Brodskog bataljona ukupne vrijednosti 1,5 miliona KM, koju u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske. 

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, nakon čega su ozvaničili početak gradnje ulice Brodski bataljon. 

Nešić je rekao da su danas ozvaničeni radovi na realizaciji prve faze projekta koji se odnose na rekonstrukciju Ulice Brodski bataljon u dužini od jednog kilometra. 

"Za jedan kružni tok imamo riješene imovinsko-pravne odnose i krajem ljeta biće raspisan poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača radova. Jedan kružni tok gradi se prema Derventi, a drugi prema Odžaku i ukupna vrijednost je 1.4 miliona KM", naveo je Nešić. 

Jovičić kaže da je riječ o kapitalnom projektu veoma važnom za lokalnu zajednicu kojim se rješava problem saobraćajnog kolapsa. 

"Opština je riješila imovinsko-pravne odnose i projektnu dokumentaciju, a kompletan projekat finansira Vlada Republike Srpske. Veoma sam zadovoljan i što rješavamo ovaj problem. To će biti ulica devet metara široka sa trotoarima i zelenom površinom", rekao je Jovičić. 

On je zahvalio Vladi Republike Srpske, Ministarstvu saobraćaja i veza i preduzeću "Putevi Republike Srpske" što su prepoznali značaj rješavanja saobraćajnog problema u opštini Brod. 

Izvođač radova je preduzeće "MG mind" iz Mrkonjić Grada koje je danas zvanično počelo rekonstrukciju Ulice Brodskog bataljona, odnosno gradske obilaznice u ovom mjestu, čime će umnogome biti rasterećen saobraćaj u ovoj lokalnoj zajednici, posebno na raskrsnici kod graničnog prelaza Brod-Slavonski Brod.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином