U nadi da će se što manje koristiti

Trebinje: Rodoljub Drašković donirao respirator

  • 29.03.2020. 20:04

Trebinjska Bolnica danas je dobila novi respirator, koji je donacija hercegovačkog investitora Rodoljuba Draškovića. Predstavnici Draškovićevog poslovnog sistema uručili su respirator u nadi da će se što manje koristiti.

"Predsjednik Drašković je lično donirao ovaj uređaj narodu Hercegovine, a mi smo u Udruženju građana i privrede otvorili poseban račun za uplate", kaže Radenko Drašković, generalni direktor "Swisslion Trebinje".

Direktorica trebinjske Bolnice zahvalna, kaže da su respiratori sada najpotrebniji. Ljubica Miljnović ističe da sa ovim Bolnica sada ima tri respiratora, a uskoro ih stiže još.

"U najavi imamo još četiri respiratora. Rad je organizovan tako da je ovo plućno Odjeljenje organizovano kao posebno izolovano odjeljenje koje ima poseban ulaz sa posebnom prijemnom ambulantom za sve epidemiološki pozitivne i sa kliničkom slikom sa korona virusom. Tako je rad organizovan i do sada od testiranih pacijenata nismo imali nijednu potvrđenu korona bolest", rekla je Ljubica Miljanović, direktor opšte Bolnice Trebinje.

Miljanović kaže da trebinjskim medicinarima fali i zaštitna oprema za rad te da i za to ima najavljene donacije. Ovih dana su donacije u vidu respiratora i opreme najavili neki trebinjski privrednici, ali i Elektroprivreda Srpske.

Donacija trebinjskoj Bolnici stiglaa je i iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, na račun ove ustanove uplatili su 50.000 maraka. Samo manastir Tvrodoš za nabavku novog respiratora izdvojio je 13.000 evra.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)