Trebinje puno: Motoristi okupirali grad

  • 12.06.2021. 18:26

Hladovina Platana danas je bila mala da primi sve goste. I trebinjske ulice na momente su bile tijesne za pristigle bajkere.

Učesnici 21 trebinjske Motorijade stigli su sa svih strana. Baš zato su motori preplavili trebinjske ulice. Trebinjci kažu da su na grmljavinu motora odavno navikli.

U moru bajkera danas se izdvajala jedna dama. Stigla je “balerina na cesti”

"Silvana zašto Vas zovu “balerina na cesti”? Zato što sam ja jedna od prvih žena koje su vozile motor u Jugoslaviji , vozim i dan danas. Zbog toga me zovu ballerina na cesti", kaže Silvana Bjelić iz Sarajeva.

Pažnju je privlačio i Radoslav sa svojim ljubimcem. Dovezao se iz Banjaluke pa i nas provozao.

"Šta ovo vozite? Ovo vozim trajk, ovo je moje djelo, mojih ruku djelo. Koliko Vam je vremena I novca trebalo da ovo napravite? Pa dobro novac nećemo sada o novcu a trebalo mi je pola godine", kaže Radoslav Granulić iz Banjaluke.

Miris benzina i vrelih guma osjeti se na svakom trebinjskom ćošku. Zvuci rokenrola i grmlavina motora čini se da odzvanjaju i preko Leotara. Ovo je čista ljubav, kažu bajkeri.

"Živimo za naše ture za naše đireve kako mi kažemo. Vole li žene bajkere? Interesantno, žene zaista vole bajkere. Vole li dame bajkere? Dame od malih nogu voze tako da vole. Obožavam motore zato što je vožnja motora kao balet na cesti. To je nešto predivno, to je sloboda. Ovo je jedna od najboljih organizacija u region i lijepo je druženje. Ovdje se osjećamo kao kod kuće kao da smo u svoj grad. Po čemu je posebna trebinjska motorijada? Po jako dobroj posjećenosti, domaćinskom odnosu prema gostima i prelijepoj atmosferi. Bio sam na dosta motorijada ali u ovom broju stvarno je fascinantno", kažu učesnici.

Trebinje je definitivno bajkerska destinacija, kažu organizatori. Moto klub TNT je otvorio sezonu ali i probio led u danima pandemije.

"Očekivanja jesu ispunjena mada zbog svih mjera dosta ljudi iz inostranstva nije došli ali došaao je čitav region. Sinoć je bila žurka, svirka Van Gog večeras Genracija 5", poručio je Milan Muratović, MK TNT Trebinje.

Ovo su prvi veliki koncerti na otvorenom od početka pandemije. Prvi u ovom dijelu Evrope.