Smještajni kapaciteti popunjeni

Trebinje opravdalo titulu turističke destinacije

  • 27.04.2019. 19:34

Turisti su preplavili Trebinje, skoro svi smještajni kapaciteti u danima Vaskrsa i oko 1.maja su popunjeni.

Na trebinjskom korzou čuju se razni jezici a aparati škljocaju na sve strane. Snežana iz Beograda čula je za ljepote najjužnije grada Srpske pa će sa porodicom ovdje proslaviti i najveći hrišćanski praznik.

“To je bio naš odabir, manastir Tvrdoš da vidimo. Želimo da doživimo ovdje jedan Vaskrs”, kaže Snežana Čolić iz Beograda.

Stigli su i Slovenci. Trebinje ih je kažu očaralo na prvi pogled.

“Prvi put smo u Trebinju, evo deset minuta smo ovdje i super je”, kaže Andrea iz Slovenije.

“Sjećam se Trebinja iz filma Kruguovi pa smo došli i navratili da vidimo kako je i prvi utisci su jako dobri”, kaže Jan.

Traži se i krevet više. Hotelijeri i ugostitelji imaju pune ruke posla. Zadovljno trljaju dlanove i kažu ako se po jutru dan poznaje a po Vaskrsu turistička sezona i ove godine obaramo rekorde.

 “Što se tiče prvomajskih i vaskršnjih praznika svi kapaciteti su več popunjeni odavno. Odakle najviše dolaze? Pa najviše Srbija i naši domaći turisti ali ima i stranaca”, kaže Tanja Bulut, hotel Platani.

Slika punih ulica Trebinja govori da smo tokom zime odradili dobar posao i dobro ispromovisali grad na Trebišnjici za ATV kaže prvi čovjek trebinjske Turističke organizacije. Vremenske prilika ali i sve ostalo ide im na ruku.

“Ove godine su se spojili ti vaskršnji i prvomajski praznici što znači da će jedan veći broj dana biti Trebinje preplavljeno turistima”, kaže Marko Radić, director Turističke organizacije Trebinje.

Zato su se Trebinjci potrudili da ove godine dodatno uljepšaju grad. Sami centar odiše prazničnom atmosferom.

Južnjaci uveliko spremni za novu turističku sezonu, narednih dana svi će imati pune ruke posla. Ipak i dalje najzastupljeniji vidovi turizma su vjerski i vinski.

 “Radimo fino sa tim vinskim turizmom, degustacije, imamo ljudi sa strane blizu smo Dubrovnika i crnogorskog primorja  tako da smo zadovoljni”, kaže Ranko Petijević, iz Vinarije Petijević.

Osim vinarija nezaobilazni su i manastiri Tvrdoš i Hercegovačka gračanica. Turistička organizacija Trebinje u 2018. godini ostvarila je rekordan broj posjeta turista, u gradu je prenoćilo više od 90.000 gostiju.