Trebinje: I ove godine bogata turistička ponuda

  • 13.06.2020. 17:19

U Trebinju uživaju sva čula, a turistička ponuda je svake godine bogatija. Zato i ne čudi što je interesovanje za ovom destinacijom ogromno, za svega deset dana u nagradnoj igri "Ljetuj u Trebinju" učešće je uzelo više od 4.000 ljudi. Ove godine svi žele prošetati i uživati u najjužnijem gradu Srpske.

Šetnja Trebinjem polazi iz samog centra, a onda kafa pod stoljetnim platanima, a zatim čuvena trebinjska pijaca, šetnja i kupovina najboljih domaćih proizvoda.

A bez domaćih delicija i hercegovačkih đakonija boravak u Trebinju se ne može zamisliti. Restorandžije preporučuju ono što je provjereno dobro.

"Kako i sami hercegovački običaji nalažu za neke vjerske praznike tako je neizbježno i sada jagnjetina sa ražnja, i ostala pečenja ispod sača, cicvara koja je tradicionalno hercegovačko jelo  i naravno gdje je dostupno kupus raštan na suvom mesu", rekao je Dejan Tarana, ugostitelj.

A uz dobar ručak ide najbolje hercegovačko vino. Vinski turizam je u procvatu. Isto je i sa vjerskim. Rijeke vjernika se godišnje sliju u manastire oko Trebinja.

"Evo u zadnjih desetak dana osjetno je da se vidi da dolazi naroda iz drugih dijelova Republike Srpske, počeli su i iz Srbije i Crne Gore. Zadnjih 4-5 godina je po tim nekim statistikama turističkih agencija svake godine za 5 do 10 odsto više naroda koji dolazi i obilazi manastir i proba naša vina", istakao je Porfirije, manastir Tvrdoš.

Pogled na Trebinje sa hercegovačke Gračanice ostavlja bez daha. Od prošle godine ovaj grad se može vidjeti i iz drugog ugla. Barke su ponovo zaplovile Trebišnjicom.

"Neka dođu, iskreno ja ne mogu riječima opisati ovakve situacije, ovakve kadrove i ovakava ljepota riječima ne može opisati", naglasio je Obrad Stanić, "Barke na Trebišnjici".

Od ovoga ljeta rijekom će zaploviti i čamci za ručkove i večere. Dobru ponudu su pripremili i trebinjski luksuzni hoteli, a isto je i u ostalim smještajnim kapacitetima. 

Pored Trebinja more nije potrebno, bazeni, kupališta i akva park već uveliko spremni za kupače. Tu su i trebinjski planinari koji će sve zainteresovane rado prošetati po brdima i planinama na jugu Srpske.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.