Čubrilović razgovarao Ćurićem

Trebinje grad sa povoljnim ambijentom za strane investitore

  • 18.01.2019. 12:16

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je veoma važno što je Trebinje ocijenjeno kao grad koji ima povoljan privredni ambijent za strane investitore.

Čubrilović je naveo da je na današnjem sastanku u Trebinju sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Mirkom Ćurićem upoznat o planovima ove lokalne zajednice za ovu godinu i rezultatima u 2018. 

"Čelni ljudi grada imaju viziju na koji način unaprijediti život građana Trebinja, kako stvoriti uslove za nove investicije i omogućiti investitorima da što jednostavnije dolaze do dokumentacije na osnovu koje mogu da rade", rekao je Čubrilović novinarima. 

On je istakao da ga raduje činjenica da grad Trebinje bilježi veliki napredak u oblasti stanogradnje.

"Samo u posljednjih godinu dana izgrađeno je više od 500 stambenih jedinica. A što je još važnije, tržište za tu stanogradnju postoji", rekao je Čubrilović. 

On je dodao da je važno riješiti problem viška zaposelnih u Gradskoj upravi. 

"Trebinje je jedno vrijeme bilo opterećeno kao lokalna zajednica sa velikim brojem zaposlenih u gradskoj administarciji. To se, ipak, rješava na kvalitetan način", rekao je Čubrilović. 

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić rekao je nakon sastanka de je pozitivno ocijenjeno sve što se radi u Gradskoj upravi. 

On je istakao da je urađeno mnogo stvari koje se mogu primijeniti u ostalim opštinama i gradovima Republike Srpske. 

"Važno je da bez saradnje sa Vladom Republike Srpske i Narodnom skupštinom nema napretka. A mi imamo izuzetno dobru saradnju", rekao je Ćurić. 

Čubrilović se danas sastao i sa generalnim direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske" Lukom Petrovićem. Na sastanku je istaknuto da je ovo preduzeće stub razvoja Republike Srpske. 

Čubrilović je upoznat i sa višemilionskim projektima koji će biti realizovani u narednom periodu. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић