Zadužbina Rodoljuba Draškovića

Trebinje dobija najmoderniju gimnaziju 

  • 28.08.2019. 19:28

Mašine su na terenu, nova trebinjska Gimnazija gradi se u samom centru grada. Planirano je da se prostire na 7000 kvadrata a sve će koštati oko 12 miliona evra. Investitor, Rodoljub Drašković, kaže - ovo će biti jedna od modernijih obrazovnih ustanova u Evropi. U zgradi će biti 24 kabineta na tri sprata, amfiteatar, biblioteka i savremene labaratorije. U sklopu Gimnazije biće i sportski kompleks.

"Zamišljeno je da se mora izvršiti selekcija profesionalnih profesora, koji će 14 sati raditi sa gimnazijalcima. Kabinetska je nastava, biće 24 kabineta, svaki opremljen po najsavremenijim standardima svijeta," rekao je Drašković.

Sve će biti kompjuterizovano, a kući učenja nema, ako bude trebalo Gimnazija će raditi i vikendom, zamislio je srpski kralj čoklode, a odnedavno i hercegovački knez. Ideja o novoj zgradi Gimnazije svidjela se i Trebinjcima.

"Kada sam čula za novu Gimnaziju baš sam se obradovala, mislim da je to potrebno Trebinju."

"Mnogo će to značiti mlađim naraštajima."

"Sve što se gradi što je novo u Trebinju podržavam. Svaka čast," zadovoljni su Trebinjci.

U Hercegovačke neimare Drašković ne sumnja pa im je dao rok za završetak radova današnji dan sledeće godine. Tada će, kaže Drašković, okupiti sve načelnike hercegovačkih opština i gradonačelnika Trebinja i predati im ključ u ruke jer je, napominje, njegova zadužbina namijenjena svakom mladom Hercegovcu. Trebinjska gimnazija „Jovan Dučić“ trenutno je pod istim krovom sa ostalim srednjim školama, pa je još odavno postojao plan da se pravi posebna zgrada.