Dan životne sredine

Trebinje: Djeca najposvećenija ekologiji

  • 05.06.2018. 16:25

U Trebinju je danas nizom aktivnosti obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine, a najaktivniji učesnici bila su djeca.

Organizatori tih aktivnosti su Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove grada Trebinja i Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost". 

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, koji je danas kod parka posadio stablo indijske ruže, istakao je da će gradska uprava podržati sve akcije koje su na dobrobit građana, podsjećajući da je u prethodnom periodu dosta učinjeno po pitanju ekologije. 

"Ako ne probudimo svijest kod naših građana, a prije svega kod djece, uzalud je sve što ulažemo", istakao je Ćurić. 

Direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" Trebinje Stevan Bekan rekao je da je Svjetski dan zaštite životne sredine dobra prilika da se ukaže na potrebu očuvanja prirode i ljepote grada. 

On je najavio ekološku konferenciju koja će biti održana 8. juna u Kulturnom centru Trebinje o temi "Klimatske promjene: rizici i zajedničko djelovanje u regionu" na kome će učestvovati stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine iz Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske. 

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine počelo je EKO maratonom u kome je učestvovalo 60 učenika sedmih razreda trebinjskih osnovnih škola. Najbrži je bio Mateja Kapor, drugi je Marko Pandžić, a treće mjesto je osvojio Ognjen Kraljević. 

Aktiv žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje je u Gradskom parku posadio stabljiku biljke "abelije". 

Djeca iz vrtića crtala su crteže o temi zaštite životne sredine, na trebinjskom korzu odigrana je ekološka predstava za najmlađe, a podijeljen je i promotivni materijal o ekološkim problemima i značaju očuvanja životne sredine.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.