Trebinjci i Novljani jedva dočekali otvaranje granica

  • 01.06.2020. 16:47

Trebinjci i Novljanji jedva su dočekali otvaranje granica. Kažu ovo mnogo znači za sve, sada se ponovo vraćaju život, ekonomija i turizam u oba grada.

Zoran je poranio i među prvim prešao granični prelaz Zupci, kaže majku nije vidio skoro tri mjeseca.

"Za mene ne postoje granice. Ovo znači za nas Crnogorce i Hercegovce mnogo", rekao je Zoran Ninković, Herceg Novi.

Na Zupcima su se sastali i prvi ljudi Trebinja i Hrceg Novog. Mirko Ćurić i Stevan Katić kažu da će saradnja ova dva grada u buduće biti još jača. Čelnici su osudili prijašnju odluku crnogorskih vlasti da se još ne otvore granice sa BiH i Srbijom. Mirko Ćurić kaže da je to loša politika i poručuje ničija nije do zore gorjela.

"Tu smo zajedno, samo ta politika ako ne može da procijeni da narod želi ovo što želi otvorene granice to je njihov problem to nije naš problem. Ja se nadam ili će neko da promijeni neke odluke ili će se promijeniti vlast", istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Da se promijeni vlast u Crnoj Gori jedva bi dočekali i u Herceg Novom. No bez obzira da državnu politiku Stevan Katić kaže da mu niko ne može zabraniti dobru saradnju sa ljudima iz Srpske i Srbije.

"Jer smo mi jedan narod jer smo mi braća, a nešto što je bilo u prethodnom periodu u Crnoj Gori više se svodilo na priču "Zavadi pa vladaj", ovdje smo danas kolega Ćurić i ja da pošaljemo ponovo pomiriteljsku poruku da smo jedan narod i da moramo da srađujemo kao što smo sarađivali u prethodnom periodu", naglasio je Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi.

Velika kočnica u saradnji Trebinja i Herceg Novog je putarina koja se naplaćuje na putu koji spaja ova dva grada. Ćurić i Katić kažu da će sve uraditi da se ova praksa ukine i dodaju da će već ove sedmice pisati nadležnim u crnogorskoj Vladi.  

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок