Direktor Hidrometeorološkog zavoda RS

Tomislav Šajić za ATV: Situacija nije alarmantna

  • 12.05.2019. 20:02

Koordinacioni tim Vlade Republike Srpske, koji ima zadatak da prati situaciju u vezi sa najavljenim obilnim padavinama i mogućim poplavama, poručio je sa današnjeg sastanka da nema mjesta panici, jer trenutna situacija ni izbliza nije kao ona iz maja 2014. godine.

Predstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda informisali su Vladu da su svi vodostaji rijeka u Republici Srpskoj od jutros u opadanju, te da je jutrošnja vremenska prognoza nešto bolja u odnosu na prethodne pokazatelje.

U Centralnim vijestima Alternativne televizije Tomislav Šajić, direktoro Republičkog hidrometeorološkog zavoda istakao je da nema mjesta panici i da je trenutno stanje pod kontrolom.

Šajić je istakao da se večeras i sutra u pojedinim krajevima Republike Srpske očekuje povećana količina padavina, čak i do 160 litara po metru kvadratnom, ali da situacija nije alarmantna.

On je naveo da su bujične poplave moguće u sjeverozapadnim područjima, koja su uvijek pod rizikom, i gdje je i predviđen najjači intezitet kišnih padavina, ali da to nije ni blizu situaciji iz maja 2014. godine. Š

Šajić je istakao da trenutna hidrološka i metereološka situacija u Srpskoj dosta povoljnija i optimističnija nego prije nekoliko dana, ali da su kritični periodi, kada je riječ o hidrološkoj situaciji, večeras i sutra. 

On je dodao da se prati stanje vodostaja rijeka u Srpskoj, koji su danas popodne bili u opadanju osim Vrbanje koja raste pomalo, ali je daleko ispod redovne kote odbrane od poplava. 

Pogledajte gostovanje:
 

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.