Apel sindikata poslodavcima

Tokom vrućine zaštititi radnike na otvorenom

  • 01.07.2019. 16:12

Savez sindikata Republike Srpske apeluje da poslodavci čiji zaposleni rade na otvorenom tokom vrućina obustave rad i tako zaštite zdravlje radnika i spriječe eventualne nezgode.

Poslodavci, čiji zaposleni rade u zatvorenom dužni su tokom perioda visoke temperature obezbijediti adekvatne uslove, odnosno klimatizovane prostorije i zaštitnu opremu, saopšteno je iz Saveza. 

Savez sindikata poziva Inspektorat Republike Srpske da pojačano vrši kontrolu primjene Zakona o zaštiti i zdravlja na radu, kako bi radnici bili zaštićeni, te kako bi bile izbjegnute štetne posljedice i za zaposlene i za poslodavce. 

Prethodno je i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske apeluje da svi poslodavci, zbog izuzetno visoke temperature vazduha, preraspodijele radno vrijeme i tako zaštite zdravlje radnika. 

U saopštenju se podsjeća da međunarodni standard ISO 7243 definiše uslove i kriterijume izvođenja radova u uslovima visoke teperature, a jedna od mjera je izbjegavanje rada u najtoplijem dijelu dana. 

U Republici Srpskoj danas je sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih, a meteorolozi za sutra i u srijedu, 3. jula, prognoziraju 36, odnosno 33 stepena Celzijusova. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)