Svi se slažu

Tesliću potreban video nadzor

  • 05.05.2019. 19:48

Tesliću je potreban video nadzor, tvrdi prvi čovjek lokalnog parlamenta. Miroljub Letić kaže da bi kamere trebalo postaviti na ključne tačke u gradu.

Riječ je o glavnim ulicama, raskrsnicama, prostoru oko škola. Sve to doprinijelo bi većoj bezbjednosti svih građana Teslića. 

"S obzirom da ima urađen projekat od strane MUP-a treba samo da se obezbijede sredstva kroz budžet u iznosu od 50–60 hiljada maraka da bi to u narednom periodu jednostavno bilo instalisano na području naše opštine", istakao je Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić. 

Teslićani uglavnom podržavaju uvođenje video nadzora. Smatraju da bi to smanjilo saobraćajne prekršaje i krivična djela. 

"Trebalo bi jer događaju se svakakve stvari. Bilo bi potrebno da se postavi video nadzor na više mjesta u gradu". 

"Ne znam šta bi ti tu rekao, da li je to pametno ili nije, ne bi se tu htio miješati". 

"Za svašta bi bilo značajno. Šta se dešava, kako se ko ponaša. Svako bi se ustručavao, a ovako niko nikoga ne benda", istakli se građani. 

Za video nadzor grada su i u Klubu odbornika SNSD-a. Inicijativu za uvođenjem video nadzora pokrenuo je lokalni Forum za bezbjednost prije nekoliko godina. Ipak, projekat još nije realizovan. 

"Smatramo da bi tim došlo do prevencije prekršaja i krivičnih djela što je zaista neophodno našem gradu", naglasio je Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić. 

U lokalnom parlamentu nedavno se čulo da bi video nadzor bio od velike koristi i za Policijsku stanicu u Tesliću. I Milan Miličević, načelnik opštine, rekao je za ATV da podržava uvođenje video nadzora. Ipak, za razgovor na ovu temu, kaže, nema vremena. 

Тагови: