Teslić: Vaskrs u karantinu

  • 19.04.2020. 17:19

Ovaj Vaskrs ćemo zasigurno pamtiti za cijeli život, poručuju korisnici karantina u "Banji Vrućici". Kažu, nedostaje im porodica, ali Vaskrs obilježavaju u prazničnoj atmosferi.

Među njima, osim Teslićana iz inostranstva, su i po jedan student iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva. Na nešto drugačiji način govorili su i za ATV.

"Hristos Vaskrse. Ja sam Ivana, ja sam Darinka. Juče smo stigle iz Praga. Po dolasku na granicu smo vrlo brzo testirane i došla je ekipa po nas i ovdje su nas dovezli. Ovdje su ljudi super. Susretljivi. Donijeli su nam ovaj doručak da proslavimo. Voljele bismo da smo kući, sa porodicama, ali situacija je takva, ne žalimo se", rekla su Darinka Kenjić i Ivana Vujaković, studenti. 

Ne žale se ni Teslićani iz inostranstva. Sa hotelske terase, šalju vaskršnje čestitke. 

"Hristos Vaskrse svima koji slave. Da sa srećom proslave", istakao je Ljubiša Spasojević, Teslićanin iz Hrvatske. 

Na Vaskrs, u karantinu u hotelu "Posavina" u "Banji Vrućici" je ukupno 23 korisnika. 

Ovaj Vaskrs je zaista drugačiji, ne samo za korisnike karantina već i za sve nas. Ali, bez obzira na sve okolnosti, najvažnije je da proslavimo suštinu hrišćanske vjere – vaskrsenje Isusa Hrista. 

Omogućiti svim korisnicima karantina, koji slave Vaskrs, da ga obilježe na dostojanstven način, upravo to nam je bio cilj, kažu u "Banji Vrućici". 

"Za korisnike karantina pripremili smo bogatu vaskršnju trpezu uz nezaobilazna vaskršnja kuvana jaja", naglasio je Nenad Bosić, kuhar ZTC "Banja Vrućica", Teslić. 

"Kako bismo na taj način pružili im priliku da se osjećaju eto kao kod kuće, ako tako možemo da kažemo. Svakako su u svojoj opštini, nadomak svojih kuća i evo na taj način smo htjeli da se osjećaju što je bolje moguće i da ovaj praznik provedu u najboljim uslvima uz želje da svi budu zdravi po izlasku iz karantina", istakla je Milijana Kerić, ZTC "Banja Vrućica", Teslić. 

Kroz karantin hotela "Posavina" do sada je prošlo više od 160 korisnika. Iz karantina je izašlo njih 140. Svi su prije, izlaska iz karantina, testirani i negativni su na korona virus.