Zahtjev će se pred odbornicima naći u ponedjeljak

Teslić: Skupštinska većina odlučuje o poskupljenju vode i kanalizacije

  • Извор: АТВ
  • 20.10.2021. 19:36

Građanima Teslića sprema se poskupljenje vode i kanalizacije. Novi udar na džep građana ide na Zahtjev lokalnog vodovoda. Zahtjev će se pred odbornicima naći već u ponedjeljak.

U lokalnom vodovodu u Tesliću na naše pozive danas nisu odgovarali. U Zahtjevu koji su dostavili skuštini jasno stoji da traže saglasnost skupštine za promjenu cijena. Iako se na ovu temu i ranije vodila žučna rasprava u skupštinskim klupama, rukovodstvo vodovoda je tvrdilo da do poskupljenja neće doći, bar ne odmah. Sada ipak, čini se, mijenjaju ploču. 

Trenutna cijena vode za fizička lica je 95 feninga, a prijedlog nove je marku i deset. Kanalizacija je 25, a nova cijena mogla bi biti 30 feninga. Sve to jasno stoji u Zahtjevu vodovoda.

"Analizom poslovnih rezultata u 2020-oj godini utvrđeno je da sadašnja cijena vode pokriva 84% ukupnih troškova preduzeća, bez troškova izgradnje. Ovako utvrđeni manjak prihoda ovo preduzeće nadoknađuje prihodima od izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže. Prema tome, sa postojećim cijenama, preduzeće je u velikoj zavisnosti od izgradnje, te je ugroženo tekuće poslovanje preduzeća", kažu iz PKD „RAD“, Teslić.

Ovo obrazloženje vodovoda građane ne zanima mnogo. Ali ih zanima prijedlog novih cijena. 

Zanimljivo je i to da je promjenom cijena predviđeno da voda za građane bude skuplja, a za privatnike jeftinija i to za koji fening. Bilo kako bilo, konačnu riječ daće skupštinska većina predvođena SDS-om. Zahtjev Vodovoda za promjenu cijena je na Dnevnom redu u lokalnom parlamentu na sjednici koja je zakazana za 25. oktobar. 

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм