Teslić: Rekonstrukcija pedijatrije zahvaljujući donatoru

  • 11.09.2020. 19:30

Teslićka pedijatrija je veliko radilište. Od poda do plafona, zablistaće u novom ruhu. Sve to zahvaljujući donaciji Davora Petrovića, humanitarca i privrednika iz Njemačke. Radove je obišao sa Draganom Bogdanićem, poslanikom u Parlamentarnoj skupštini BH.

"Vrijednost investicije, jedna je finansijska koja će dostići 30 do 40 hiljada eura. Svaki dan dolazimo do novih potreba što trebamo da ulažimo. Mislim da je veća vrijednost društvena korist. Stvorićemo nešto lijepo. Zadovoljan sam radovima. Sa podrškom koju dobijamo", rekao je Davor Petrović, donator . 

"Ja sam u razgovoru sa direktorom i saradnicima shvatio da od medicinske opreme nedostaje inhalator i sterilizator, ja ću to učiniti sa svoje strane da ovo malo nadomjestim i da uzmem učešće u ovom humanom gestu gospodina Petrovića i da djeca Teslića, njihovi roditelji imaju jedan od najljepših prostora u Republici Srpskoj", istakao je Dragan Boghdanić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 

Radovi na renoviranju pedijatrije su od velikog značaja. A, dok radovi traju, služba pedijatrije je izmještena i rad se odvija neometano, poručuju iz teslićkog Doma zdravlja. 

"Ovi radovi će biti od velikog značaja. U pitanju je kompletna rekonstrukcija dječijeg odjeljenja. Kompletan enterijer će biti zamijenjen, od namještaja, jedan dio opreme i sve ono što je potrebno", naglasio je Nedeljko Kerić, zamjenik direktora Doma zdravlja "Sveti Sava", Teslić. 

"Uz iskusan personal koji ima višedecenijsko iskustvo u radu sa djecom mi ćemo dobiti savršene tehničko-prostorne uslove. U smislu prostora, mi ćemo zbog nove situacije vezane za epidemiju mi ćemo moći u najvišoj mjeri da poštujemo režim rada", naglasio je Mile Antešević, načelnik Službe pedijatrije Teslić. 

Tako će su u jednom dijelu pedijatrije obavljati redovni pregledi i vakcinisanje djece, a u posebnim prostorijama radiće se sa mališanima koji su potencijalno zaraženi korona virusom. Time će se smanjiti mogućnost kontakta i zaraze među djecom. Očekuje se da radovi budu završeni do kraja oktobra.