Teslić nestvarnim krajolicima jedna od najposjećenijih turističkih destinacija

  • 20.06.2020. 13:38

Ona koja mami. Ljepotom, nestvarnim krajolicima, netaknutom prirodom, ljekovitošću, ljudima širokog osmijeha i velikog srca. To je opština Teslić. Jedna od najposjećenijih  na mapi turističkih destinacija Srpske. Na bogatoj turističkoj ponudi pozavidjeli bi joj i neki od evropskih gradova, koje po usluzi i kvalitetu, u stopu prati Zdravstveno turistički centar „Banja Vrućica“. U ovu banju, turisti se polako vraćaju. Iz dana u dan, sve ih je više. 

"Ovdje je raj, raj na zemlji…stvarno super", kaže Ljiljana iz Banjaluke. 

"Ja sam došla kao gost, bez ikakvih terapija, uzela sam bazen rekreativno. Prvi puta, ali dok sam ziva, necu propustiti da ne dodjem", kaže Mirjana iz Bijeljine. 

Sa radom je počeo i otvoreni bazen banje u kojem gosti istinski uživaju. Kažu, vremenske prilike su promjenljive. Ali, tu su i zatvoreni bazeni, pa to što se sunce i kiša smjenjuju u danu, za njih nije nikakav problem. 

-Sve super. Odakle ste vi dosli? Iz Modrice.  Došla sam jednostavno da provedem svoje vrijeme za sebe, velnes, da ukoristim sve moguće što imam ovdje", kaže Marija.

Tu su i Etno selo „Usora“ sa bazenima, hotel „Hajdučke vode“ na planini Borja, ali i seoska domaćinstva, na obroncima Vučje planine, sa bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta. A, Teslić se može pohvaliti i sa vjerskim turizmom. 

"Na prvom mjestu je svakako Manastir Liplje iz 13.vijeka, po predanju zadužbina Svetog Save, zatim katoličko svetište Kondžilo, koje svake godine za praznik Velike Gospe posjeti preko 20.000 hodočasnika, a svakako ono  što turisti moraju posjetiti u samom gradu jeste Hram Presvete Trojice, koji je sagrađen kao spomem hram borcima sa naše opštine u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, i u koje je u priprati hrama na dvije kamene ploče uklesano preko 500 imena poginulih biraca naše opštine" kaže Suzana Lipovčić, direktor Turističke organizacije opštine Teslić.

Turistička ponuda i turistički potencijali  su ponos opštine Teslić, poručuju mladi iz lokalnog Omladinskog kluba. Upravo oni su pokrenuli i onlajn kampanju „Visit Teslić“, kako bi privukli turiste i predstavili im svoju opštinu u punom sjaju. 

"Jedini motiv koji nas je vodio je ljubav prema nasem gradu…dozivi Srpsku", kaže Dragana Despić, sekretar Omladinskog kluba Teslić.

"Tokom prethodna tri mjeseca bili smo svjedoci…turistickevaucere koje daje Vlada Republike Srpske", kaže Marko Lončar, predsjednik Omladinskog kluba Teslić.

A, kada je u pitanju Teslić, turistički vaučeriu iznosu od 100 maraka kao subvencija za usluge troškova smještaja, mogu se iskoristiti u „Banji Vrućici“. 

Ova opština na zapadu Srpske mami bogatom turističkom ponudomZbog toga ne propustite priliku, da ukoliko već sutra, posjetite ovu opštinu i uvjerite se da je to zaista tako.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.