Svečano za Novu godinu na Jahorini i u Istočnom Novom Sarajevu

  • 14.01.2020. 17:30

Uz dobru atmosferu na Jahorini dočekana je pravoslavna Nova godina. Nikolin Kovač i Darko Lazić pjevali su do ranih jutarnjih sati.

U proslavi dočeka Nove godine, po julijanskom kalendaru uživali su svi posjetioci olimpijske planine. Zajedno su na Jahorini slavili gosti iz regiona, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

O sigurnosti na Jahorini i da sve prođe u najboljem redu bili su kao i uvijek zaduženi pripadnici MUP-a Republike Srpske. Najstrastveniji skijaši, novogodišnju noć dočekali su na skijama. U OC Jahorina kažu da imaju više razloga za slavlje.

"Za 60 odsto su veći prihodu i posjećenost u odnosu na prošlu godinu, tako da i ove godine ulazimo sa rekordima. Jahorina je puna i uveče i preko dana, ponosan sam i idemo dalje", istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC "Jahorina".

Jahorina je inspirisala mnoge ljubavne priče, pa je tako bilo i uoči pravoslavne Nove godine, kada se na vrhu planine i čulo sudbonosno "da". 

Veselo je bilo i u donjem dijelu grada. U Istočnom Novom Sarajevu, Sergej Ćetković održao je spaktakularni koncert pred nekoliko hiljada ljudi. Trg "Srbija" već je ispunio očekivanja lokalne vlasti.

"Ova javna mjesta u Istočnom Novom Sarajevu želimo da pretvorimo u mjesta javnog okupljanja dobrih vibracija, dobre atmosfere, lijepih želja i čini mi se da nema boljeg dana za to od pravoslavne Nove godine", rekao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

"Da čestitam svima Božić i Novu godinu, večeras po prvi put u Istočnom Novom Sarajevu i drago mi je što su baš nas odabrali za ovo veče i zahvaliću se svima na dobrom i toplom gostoprimstvu", naglasio je Sergej Ćetković, pjevač.

Slavilo se i u ostalim opštinama koje su u sastavu grada. Ugostiteljski objekti radili su do zore.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок