Banski dvor

Svečana akademija povodom početka rada Fondacije "Privrednik"

  • 27.09.2018. 12:16

U Banjaluci je počela svečana akademija koju organizuje Privredna komora RS pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, povodom početka rada Fondacije "Privrednik" u RS.

Cilj fondacije je pomoć u toku školovanja darovitoj djeci slabijeg imovinskog stanja. 

Okupljenima se obratio predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić koji je rekao da ova fondacija treba da proširi svoje djelovanje na sve prostore gdje žive Srbi.

"Ovim poduhvatom pokazujemo da naši privrednici imaju sluha za plemenite ideje", kaže Račić.

Inicijativni odbor usvojio je na jučeršanjoj sjednici sve pravne akte potrebne za početak rada Fondacije "Privrednik".

Svečanoj akademiji prisustvuje i predsjednik RS.

"Pokušaću učiniti sve da budemo aktivni učesnici za obezbjeđivanje sredstava za ovu fondaciju. Trebalo bi da damo još jednu dimenziju ovoj fondaciji, a to je ona patriotska. Ne vrijeđajući druge, ali afirmišući sebe", poručio je predsjednik Dodik.

Na svečanu akademiju stigao je i izaslanik predsjednika Srbije.

"Činjenica da se obnavljaju stare srpske institucije samo je potvrda da su u našem narodu sazrela neka vremena i nadam se vremena koja postaju bolja. "Privrednik" čini nešto više nego što je humano i plemenito", rekao je Nikola Selaković, izaslanik predsjednika Srbije.

Članovi Inicijativnog odbora su predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić, rektori Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu Radoslav Gajanin i Stevo Pašalić, te Goran Račić, koji je predsjednik Područne privredne komore Banjaluka.